Firma de exercitiu a Colegiului Economic - locul I la faza regionala a concursului Business Plan | Focuri de ARMA trase la Targu Carbunesti! Un barbat a fost retinut! | FOTO Mobilizare pentru plantarea copacilor la Dorohoi. Participa jandarmi, politisti, pompieri, dar si alti voluntari | FOTO: Festivalul de Teatru de Tineret APOLLO. Spectacole si expozitii in a doua zi de eveniment la Alba Iulia | FOTO-VIDEO: 37 echipe din Romania si Republica Moldova, la Concursul "Bucuria Dansului" de la Alba Iulia | Cat costa sa-ti faci analizele la Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud. Lista tarifelor practicate anul acesta | FOTO. Surpriza neplacuta pentru un satmarean la Cluj. Noroc cu martorii oculari | Reformarea Europei: Viziunea Macron si implicatiile pentru Romania | Dreptul international, Procesul de Pace din Orientul Mijlociu si predictibilitatea politicii externe a Romaniei | ,,Iata de ce vor sa redefineasca grupul infractional organizat". Ciolos arata cu degetul cine este cel mai inportant beneficiar al modificarilor aduse Codului penal | Retroparada Primaverii, Targoviste 2018 a dat startul la Complexul Turistic de Natatie | Deputat Claudia Gilia, intalnire cu viceconsulul Romaniei in Ciudad Real | Florin Bratu, dupa victoria cu ACS Poli Timisoara: ,,Am incredere ca putem face lucruri interesante la Dinamo". Ce spune despre Gabi Torje | Reactia lui Vasile Miriuta, dupa meciul Dinamo - ACS Poli: ,,A fost ofsaid cat Casa Scanteii" | Devis Mangia vrea sa se implice financiar la Craiova: ,,Macar sa inscrie fotbalistii mei cate un hat-trick pe meci" | Marius Sumudica vrea sa il detroneze pe Burleanu peste patru ani: ,,Trebuie sa luptam" | VIDEO Monte Carlo: Alexander Zverev, calificat n semifinale (4-6, 6-2, 7-5 cu Richard Gasquet) - Duel cu Nishikori | ncrederea rusilor n Putin a scazut sub 50% dupa alegerile din martie | Marmureanu: Urmatorul mare cutremur va fi adnc si acesta va fi norocul Romniei | S-a ntmplat n Mexic: Trofeul Europa League, recuperat la scurt timp dupa ce a fost furat dintr-o masina |
Portalul Ziarelor din Romania

Start pentru Programul ,,Rabla" 2018

Editia cu numarul XIV a Programului ,,Rabla" a demarat atat pentru persoanele fizice, cat si pentru cele juridice, cu doua luni mai devreme fata de sesiunea din 2017, bugetul alocat fiind de 253 milioane de lei, iar extensia ,,Rabla Plus" va incepe in cursul acestei saptamani, informeaza un comunicat al Ministerului Mediului. Din bugetul total alocat pentru cele doua sectiuni ale programului guvernamental, 133 milioane de lei merg catre ,,Rabla Clasic", iar 120 milioane de lei catre ,,Rabla Plus".
Ministerul Mediului estimeaza ca alocarea financiara pentru 2018 va acoperi achizitionarea a circa 19.000 de vehicule noi pe versiunea clasica a programului si de 2.000 de masini electrice prin intermediul variantei ,,verzi". ,,Persoanele fizice pot incepe din acest moment sa mearga la producatorii validati in vederea indeplinirii formalitatilor de inscriere pentru a-si achizitiona un autovehicul nou, cu emisii scazute, in locul celui vechi, poluant. In acelasi timp, persoanele juridice pot depune dosare de acceptare la Administratia Fondului pentru Mediu, in conditiile Ghidului de finantare, pana pe 28 septembrie 2018. Eforturile nu sunt numai ale noastre, ci si ale celor care creeaza locuri de munca in Romania. Anul acesta, Guvernul Romaniei, prin Administratia Fondului pentru Mediu, a alocat pentru suma de 133 milioane de lei. Deci, aproximativ 19.000 de autovehicule noi vor ajunge pe soselele Romaniei", a declarat ministrul mediului, Gratiela Gavrilescu.Potrivit ministrului, una dintre principalele noutati ale sesiunii din acest an este faptul ca, in Programul ,,Rabla Clasic", in premiera, microbuzul devine autovehicul eligibil pentru casare.
6.500 de lei, prima de casare
Cuantumul primei de casare pentru Programul ,,Rabla Clasic" va ramane, in 2018, la 6.500 de lei pentru fiecare autovehicul uzat mai vechi de opt ani dat spre casare si se acorda pentru achizitionarea unei masini noi al carei sistem de propulsie genereaza maximum 130 g de CO2/km. De asemenea, la prima de casare se poate adauga un ecobonus de 1.000 lei in cazul achizitionarii unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie care genereaza o cantitate de emisii de maximum 98 g de CO2/km in regim de functionare mixt si/sau un ecobonus de 1.700 lei la achizitionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie hibrid. In cazul in care se intrunesc ambele conditii, cele doua ecobonusuri pot fi cumulate cu prima de casare standard.
In plus, proprietarul poate achizitiona mai multe autovehicule noi in schimbul predarii spre casare a unui numar echivalent de autovehicule uzate, beneficiind in acest mod de mai multe prime de casare. Pe de alta parte, Programul ,,Rabla" va avea o componenta destinata persoanelor juridice, iar in acest caz institutiile interesate pot solicita prin cererea de finantare cel mult echivalentul in lei al sumei de 200.000 euro (sau 100.000 euro, daca activeaza in domeniul transporturilor rutiere de marfuri) la momentul depunerii dosarului de acceptare.
Ecobonusuri la ,,Rabla Plus"
In ceea ce priveste extensia ,,Rabla Plus", ministrul mediului a precizat ca aceasta va demara in cursul acestei saptamani, iar bugetul alocat se ridica la valoarea de 120 milioane de lei pentru ecobonusuri si statii de incarcare.
,,Se acorda doua tipuri de ecotichete: unul de 45.000 lei, deci 10.000 de euro, dar nu mai mult de 50% din pretul de comercializare, pentru achizitionarea unui autovehicul nou pur electric. In acelasi timp, oferim un ecobonus de 20.000 de lei, adica aproximativ 5.000 de euro), dar nu mai mult de 50% din pretul de comercializare, pentru achizitionarea unui autovehicul nou electric hibrid cu sursa de alimentare externa, care genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 50 g/km. Pentru acest an, estimam ca se vor cumpara prin Programul aproximativ 2.000 de masini electrice", a afirmat Gavrilescu. Totodata, oficialul a anuntat ca pentru statiile de reincarcare a masinilor electrice, Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) a promovat o schema de ajutor de stat pentru conectarea oraselor sau pe reteaua de drumuri nationale si pe autostrazi pentru care se asteapta avizul Comisiei Europene. Gavrilescu a adaugat ca accesarea Programului ,,Rabla Plus" nu este conditionata de casarea si radierea unui autovehicul uzat, iar prima oferita in cadrul Programului ,,Rabla Clasic" se poate cumula cu ecotichetele prevazute de Programul ,,Rabla Plus", numai in cazul in care solicitantul va achizitiona fie un autovehicul nou electric, fie unul electric hibrid plug-in. SursaManastirea Copou din Iasi aniverseaza 380 de ani de atestare documentara
Biserica Ortodoxa va sarbatori pe 22 aprilie 2018 Duminica Mironositelor. Manastirea Copou din Iasi ...

Lansari la ,,Gaudeamus"
Targul de carte ,,Gaudeamus" Cluj-Napoca, editia a XIX-a se desfasoara in perioada 18-22 aprilie, in...

IDENTITATE
Prof.Traian D. Lazar Ca ,,locuitor" al arhivelor statului si ale diverselor institutii, am constatat...

Conferinta cu tema ,,Cinstirea Sfintelor Moaste", la Botosani
In cadrul Serilor catehetice ,,Parintele Cleopa Ilie", la Protopopiatul Botosani, in sala de festivi...

Rescript #20 (Jurnal efemer)
Ne urcam in avion si ne gandim la vacanta, dar uitam sa ne facem o cruce. Ne uitam la televizor si r...


Mii de oameni s-au rugat impreuna la Andrieseni
In altarul de vara al Parohiei Andrieseni, din Protopopiatul Iasi 1, s-a oficiat duminica, 15 aprili...

MARTURII VII DESPRE AVVA GHELASIE GHEORGHE
Parintele Ghelasie era un parinte de o mare asceza. Eu, cand il vedeam asa slab, ii spuneam: ,,Mai m...

Povestea Alexandrei Yarovaia si Basarabia secolului XX
La Valenii de Munte, aproape de cladirea fostului tribunal, pe strada Mihai Bravu, langa Biserica ,,...

Pelerinaj pe jos la Robaia
Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani - Cluj Napoca organizeaza sambata, 21 aprilie 2018 a...

Arhimandritul Teofil Roman a fost hirotonit Arhiereu vicar al Episcopiei Spaniei si Portugaliei
Arhiereul ales al Episcopiei Spaniei si Portugaliei, arhimandritul Teofil Roman a fost hirotonit epi...