SCAD tarifele la energia electrica | SUA vrea sa "remedieze defectele" din acordul nuclear cu Iranul | Foaia de parcurs pentru reforma zonei euro | Agentii economici cer cosuri de gunoi pe calea Mihai Viteazu din Carei | Bursa locurilor de munca. Oferta de 750 locuri vacante | Planurile noului CEO Breslo pentru marketplace-ul de produse handmade: aplicatie mobila si intrarea pe piete externe | TBI Bank lanseaza depozitele in dolari si pluseaza dobanda la lei pana la 3,3% pe an | NATIONAL: BNS incepe lupta cu guvernul. Primii ies in strada angajatii din transporturi | NATIONAL: Masini distruse de un sofer beat crita | NATIONAL: Euro devine tot mai puternic in raport cu leul | NATIONAL: Pretul facturilor la energia electrica ar putea scadea semnificativ | NATIONAL: Sindicalistii din sanatate intentioneaza sa declanseze o greva generala | INTERNATIONAL: Mafioti arestati de politia italiana | INTERNATIONAL: Foreign Policy: Grecia si Turcia sunt la un pas de razboi | NATIONAL: Avertizare Cod galben de vant puternic pentru opt judete din Moldova si Dobrogea | NATIONAL: Primarul orasului Ghimbav a fost retinut de DNA | NATIONAL: ANAF a rambursat catre soferi 173 de milioane de lei din vechile taxe auto | INTERNATIONAL: Noi reguli pentru controlul produselor alimentare bio | Motive pentru care nu reusesti sa slabesti dupa sarcina | Mesajul primit de Cristina Ciobanasu, dupa scena sarutului cu Alex in serialul "Fructul Oprit" |
Portalul Ziarelor din Romania

Sprijin acordat familiilor nevoiase

Zeci de familii din localitatile ilfovene Nuci, Suditi si Merii Petchii au primit recent sprijinul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului. Acestia le-au distribuit pachete cu alimente, sub coordonarea arhim. Ciprian Gradinaru, eclesiarhul Paraclisului Catedralei Nationale din Bucuresti.
Persoanele cu posi­bilitati financiare limitate au fost identificate cu ajutorul preotilor din cele trei sate: pr. Gheorghe Popescu de la parohiile Nuci si Balta Neagra, pr. Dan Marian Stefan, de la Parohia Suditi, si pr. Cristian Tinpau, preotul din Merii Petchii. Pachetele pregatite de voluntari si sponsorizate de ALDIS SRL au constat in alimente de baza: orez, zahar si ulei, fructe, dar si mezeluri. ,,Cu mare bucurie am primit vizita voluntarilor. Copiii sunt foarte bucurosi pentru tot ceea ce au primit. De aceea vreau sa multumesc din tot sufletul pentru tot ceea ce ati facut pentru noi, mai ales ca multi traim doar din ajutorul social. Avem doi copii de liceu, insa nu am putut sa ii tinem la scoala din cauza situatiei financiare precare. Baiatul s-a angajat si munceste, insa fata este inca minora. Avem noua copii si este dificil sa ii crestem, sa le oferim tot ceea ce au nevoie, astfel ca fiecare ajutor pe care il primim este bine-venit", a marturisit una din beneficiarele ajutoarelor primite. ,,Vizita voluntarilor este o mare bucurie si a fost pentru noi o surpriza. Ei au ajuns in mijlocul nostru cu daruri foarte multe si consistente, constand in alimente, fructe, produse din carne, dulciuri si altele. Va multumim pentru ca se pare ca suntem niste rasfatati ai dumneavoastra, deoarece tot timpul ne aveti in vedere. Aici, la noi, sunt foarte multi oameni cu posibilitati financiare reduse, multi asistati, parte din ei cu multi copii si care se bucura cand cineva le intinde o mana si ii ­ajuta. Prin astfel de acte de ­caritate oamenii se apropie mai mult de Biserica si sunt mai aproape de Dumnezeu. Ei stiu ca cineva ii iubeste, si in special ­Biserica", a declarat pr. Gheorghe Popescu de la parohiile Nuci si Balta Neagra.
Dan Pruna, coordonatorul echipei de voluntari, a precizat ca au fost vizate in special familiile cu copii, pentru a preveni abandonul scolar. ,,Am revenit in Parohia Nuci, dupa cum am promis. Daca venim o singura data, pentru beneficiari e doar bucuria de moment si in scurt timp se confrunta din nou cu aceleasi probleme. De aceea revenim cel putin la cateva luni, incercand sa le aducem putina bucurie in sufletele lor si, in special, copiilor de aici pentru ca trebuie sa ii sprijinim sa aiba o continuitate la scoala, sa nu abandoneze scoala. Pentru ca numai cu niste copii care invata, studiaza, aceasta comunitate se poate ridica. Nu neaparat pentru a invata si a pleca din comunitate, ci pentru a ridica, a dezvolta aceste comunitati care sunt intr-un mic declin", a punctat Danut Viorel Pruna, coordonatorul grupului de voluntari al Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului.
Intre persoanele care au primit pachete s-au numarat familii cu multi copii, cu probleme de sanatate, dar si varstnici. ,,Am primit cu bucurie vizita voluntarilor Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului. Este zi de bucurie pentru noi, credinciosii din Parohia Merii Petchii, deoarece si de data aceasta voluntarii au fost alaturi de copilasii defavorizati. Inca mai avem familii care traiesc la limita subzistentei si au nevoie de ­sprijinul tuturor oamenilor", a subliniat pr. Cristian Tinpau, de la Parohia Merii Petchii, ­Prototopopiatul Ilfov Nord. Voluntarii Paraclisului Catedralei Nationale au mai distribuit peste 200 de pachete cu mezeluri si fructe in localitatile Gradistea, Matita, Jugureni si Marginea ­Padurii, din judetul Prahova. Toate actiunile social-filantropice ale Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului sunt derulate de ­voluntari sub coordonarea arhim. Ciprian Gradinaru. SursaConferinta cu tema ,,Cinstirea Sfintelor Moaste", la Botosani
In cadrul Serilor catehetice ,,Parintele Cleopa Ilie", la Protopopiatul Botosani, in sala de festivi...

Rescript #20 (Jurnal efemer)
Ne urcam in avion si ne gandim la vacanta, dar uitam sa ne facem o cruce. Ne uitam la televizor si r...

Mii de oameni s-au rugat impreuna la Andrieseni
In altarul de vara al Parohiei Andrieseni, din Protopopiatul Iasi 1, s-a oficiat duminica, 15 aprili...

MARTURII VII DESPRE AVVA GHELASIE GHEORGHE
Parintele Ghelasie era un parinte de o mare asceza. Eu, cand il vedeam asa slab, ii spuneam: ,,Mai m...

Povestea Alexandrei Yarovaia si Basarabia secolului XX
La Valenii de Munte, aproape de cladirea fostului tribunal, pe strada Mihai Bravu, langa Biserica ,,...


Pelerinaj pe jos la Robaia
Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani - Cluj Napoca organizeaza sambata, 21 aprilie 2018 a...

Arhimandritul Teofil Roman a fost hirotonit Arhiereu vicar al Episcopiei Spaniei si Portugaliei
Arhiereul ales al Episcopiei Spaniei si Portugaliei, arhimandritul Teofil Roman a fost hirotonit epi...

Estetica sacerdotiului (II)
Daniel Valean Sfantul Altar Absida principala a unei biserici, cea in care se gaseste Sfantul Altar,...

Sfintenia, predestinare sau libera alegere? - Avva Ghelasie Gheorghe
Sfintii nu sunt predestinati, ci prin propria lor Voie. Se vorbeste adesea ca sunt Sfinti din naster...

Sfantul Ierarh Pahomie, praznuit in ctitoria sa de la Pocrov
Pelerinii din mai multe zone ale tarii au participat sambata, 14 aprilie 2018, la Sfanta Liturghie o...