VIDEO / Ozana Barabancea, adepta detoxifierii prin clisma: "As da o lege astfel incat romanasul nostru sa fie obligat sa faca asta o data la sase luni!" | VIDEO / Ce se intampla cu tara noastra? Maria Ghiorgiu: "Atentat cu bomba la Timisoara" | VIDEO / Cum arata casa bijuterie a prietenei Oanei Zavoranu: "Am un parfum de 1.700 de lei" | Slabeste renuntand la albusul de ou. Explicatia este extrem de simpla | Proiect de modernizare pentru Ulpia Traiana Sarmizegetusa | Noi rezultate ale elevilor Liceului de Arte ,,Sigismund Toduta"- Deva | Etapa intermediara in Liga a III-a | Stiinta Petrosani, ca si scoasa din cursa pentru play-off | Hunedoreanul Avram Iancu va inota in Prut alaturi de un basarabean -100 de kilometri inot, pentru cei 100 de ani de la Marea Unire | Sase persoane ranite in urma a doua accidente rutiere, produse in Deva si Hateg | Pregatiri pentru deschiderea subunitatii ISU din Totesti | O altfel de ,,Urgenta", pentru cazurile mai putin grave din Deva | Ambasadorul Republicii Kazahstan, in vizita oficiala la Deva | O suta de puieti de paltin, plantati la Calan -cifra simbol in Anul Centenarului | Rascucaitul oilor - Traditii si obiceiurile din batrani la Lupac VIDEO | Actiune de forta impotriva lui Donald Trump: Liderii europeni intervin intr-o problema-cheie - liderul de la Casa Alba, SOMAT | Rasturnare de situatie: Cine va ramane cu intreaga avere a Ionelei Prodan | Puscariasii vor beneficia de 20 de zile scazute din pedeapsa pentru fiecare carte scrisa: Proiectul UDMR a fost aprobat de deputatii juristi | Reactie incredibila a liderului Comisiei juridice din Camera Deputatilor: Ce spune despre masurile alternative de detentie - 'au fost prezentate sentimental' | Jocul politic care a transformat Romania din mediator in tinta |
Portalul Ziarelor din Romania

Seara de poezie si expozitie la Sibiu de Ziua Culturii Nationale

Arhiepiscopia Sibiului si alte institutii din cetatea transilvaneana vor organiza de Ziua Culturii Nationale mai multe manifestari. Sibienii au posibilitatea sa cunoasca mai multe despre opera poetului Mihai Eminescu si sa admire creatii ale pictorului sibian Octavian Smigelschi. Luni, 15 ianuarie, Departamentul de Tineret al Arhiepiscopiei Sibiului va organiza o seara de poezie in Sala ,,Fidelis" din cadrul Centrului de tineret eparhial. Sunt asteptati studenti ai Facultatii de Teologie Ortodoxa ,,Sfantul Andrei Saguna" si ai altor facultati din cadrul Universitatii ,,Lucian Blaga" din Sibiu, alaturi de alti iubitori ai operei eminesciene din oras.
Un alt eveniment din cadrul manifestarilor dedicate Zilei Culturii Nationale de la Sibiu va fi organizat de Asociatia Culturala ,,Pictor Octavian Smigelschi" din Sibiu, in colaborare cu Biblioteca Judeteana ,,ASTRA". In sala festiva a bibliotecii sibiene va fi vernisata de la ora 11.00 Expozitia ,,Transilvania si pictura natio­nala", cu picturi din tematica romaneasca a operei lui Octavian Smigelschi. Conform unui comunicat transmis de asociatia amintita, opere ale pictorului Octavian Smigelschi au mai fost expuse la Sibiu si in alte orase din tara, dar de aceasta data vor fi aduse in prim-plan realizari cu teme romanesti ale artistului sibian, mai ales ca este cunoscuta preferinta pictorului Smigelschi pentru pictura nationala atat laica cat si bisericeasca.
Muzica Centenarului
Asociatia Culturala ,,Pictor Octavian Smigelschi" din Sibiu va organiza in aceasta luna si un eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri. Duminica, 21 ianuarie, tot in sala festiva a Bibliotecii ,,ASTRA" va avea loc de la ora 19.00 un concert extraordinar intitulat ,,Muzica Centenarului, incursiune muzicala de 100 de ani 1918-2018". Pe scena vor urca naistul Radu Nechifor alaturi de formatia sa, baritonul Stefan Ignat, directorul Operei Nationale Bucuresti, soprana Florina Maris Hinsu si pianista Camelia Matei. Programul va contine piese si aranjamente cu nai, pian, muzica clasica romaneasca si arii folclorice roma­nesti.
,,Suntem bucurosi ca la inceputul acestui an aniversar pentru Romania si romani sa putem organiza la Sibiu, cu sprijinul financiar al Ministerului Culturii si Identitatii Nationale doua proiecte, dintre care unul va fi organizat atat la Sibiu, cat si la Oradea. Proiectele au fost depuse pentru finantare la Ministerul Culturii si in urma analizei ambele au fost votate. Astfel, din 12 proiecte dedicate Zilei Culturii Nationale, doua le vom organiza la Sibiu, un oras al Unirii", a spus presedintele asociatiei, Alexandru Chituta. De asemenea, Biblioteca Judeteana ASTRA Sibiu, in colaborare cu Muzeul National Brukenthal si Asociatia Filate­listilor din judetul Sibiu organizeaza in perioada 15-25 ianuarie, o expozitie documentara avand drept scop sarbatorirea a 168 de ani de la nasterea poetului Mihai Eminescu (1850-1889) si marcarea prezentei acestuia in orasul Sibiu. SursaMila nu trebuie confundata cu pomana
Mila, mai intai, nu trebuie confundata cu milostenia, cu pomana (despre care se face vorbit in feric...

Insetati de binecuvantari
Doar repetitia rugaciunii nu malignizeaza adevarul. O spui iar si iar si sufletul incepe sa zboare i...

ALCHIMIA INVIERILOR NOASTRE
De multe ori, atunci cand facem ceva pentru Domnul, asteptam o recompensa. Cei mai trupesti vor lucr...

Manastirea Copou din Iasi aniverseaza 380 de ani de atestare documentara
Biserica Ortodoxa va sarbatori pe 22 aprilie 2018 Duminica Mironositelor. Manastirea Copou din Iasi ...

Lansari la ,,Gaudeamus"
Targul de carte ,,Gaudeamus" Cluj-Napoca, editia a XIX-a se desfasoara in perioada 18-22 aprilie, in...


IDENTITATE
Prof.Traian D. Lazar Ca ,,locuitor" al arhivelor statului si ale diverselor institutii, am constatat...

Conferinta cu tema ,,Cinstirea Sfintelor Moaste", la Botosani
In cadrul Serilor catehetice ,,Parintele Cleopa Ilie", la Protopopiatul Botosani, in sala de festivi...

Rescript #20 (Jurnal efemer)
Ne urcam in avion si ne gandim la vacanta, dar uitam sa ne facem o cruce. Ne uitam la televizor si r...

Mii de oameni s-au rugat impreuna la Andrieseni
In altarul de vara al Parohiei Andrieseni, din Protopopiatul Iasi 1, s-a oficiat duminica, 15 aprili...

MARTURII VII DESPRE AVVA GHELASIE GHEORGHE
Parintele Ghelasie era un parinte de o mare asceza. Eu, cand il vedeam asa slab, ii spuneam: ,,Mai m...