Cum a actionat Primaria Ploiesti pentru combaterea poleiului | Barbatul acuzat de viol la Carei era chiar instalatorul centrului de copii. A fost concediat | Centre de permanenta in judetul Satu Mare. Adrese si numere de telefon | Prezentarea multimedia ,,159 de ani de la Unirea Principatelor Romane - un pilon de baza in desavarsirea Marii Uniri" la Castelul din Carei | Aritmetica si gramatica protestelor | "Am voit sa aratam lumii ceea ce toata tara doreste". Unirea mica - juramantul lui Cuza si discursul lui Kogalniceanu | Povestea unei persoane oneste intr-o lume corupta | Cum putem ajuta copiii din centre de plasament sa devina adultii responsabili si independenti de maine | A renuntat la o cariera in banking pentru a face evaluari. Povestea unui business pornit de la zero | Romania a pierdut 9 locuri in topul global al competitivitatii talentelor | Managerii din Romania care alearga sau inoata pentru a-i ajuta pe altii | Premiile OSCAR 2018: Lista nominalizarilor la cea de-a 90-a editie | Cultura, cel mai bun ambasador al Romaniei | Romania reala si Romania de pe Facebook | Despre secretare si soferi | Malin Bot: Am decis sa cer 1 milion de euro daune Jandarmeriei. Plangerile depuse la Parchetul Militar | TEXTE INTEGRALE | Pe banii contribuabililor, DGASPC pierde procese pe banda rulanta! | Dragnea si partidul i-au schimbat coafura lui Dancila. Cum arata acum viitorul prim-ministru | Jandarmul bataus a incurcat-o. Dosar penal pentru savarsirea infractiunii de purtare abuziva | Verdict al CCR pe legile Justitiei. Judecatorii au respins o parte dintre prevederile adoptate de PSD si ALDE |
Portalul Ziarelor din Romania

Seara de poezie si expozitie la Sibiu de Ziua Culturii Nationale

Arhiepiscopia Sibiului si alte institutii din cetatea transilvaneana vor organiza de Ziua Culturii Nationale mai multe manifestari. Sibienii au posibilitatea sa cunoasca mai multe despre opera poetului Mihai Eminescu si sa admire creatii ale pictorului sibian Octavian Smigelschi. Luni, 15 ianuarie, Departamentul de Tineret al Arhiepiscopiei Sibiului va organiza o seara de poezie in Sala ,,Fidelis" din cadrul Centrului de tineret eparhial. Sunt asteptati studenti ai Facultatii de Teologie Ortodoxa ,,Sfantul Andrei Saguna" si ai altor facultati din cadrul Universitatii ,,Lucian Blaga" din Sibiu, alaturi de alti iubitori ai operei eminesciene din oras.
Un alt eveniment din cadrul manifestarilor dedicate Zilei Culturii Nationale de la Sibiu va fi organizat de Asociatia Culturala ,,Pictor Octavian Smigelschi" din Sibiu, in colaborare cu Biblioteca Judeteana ,,ASTRA". In sala festiva a bibliotecii sibiene va fi vernisata de la ora 11.00 Expozitia ,,Transilvania si pictura natio­nala", cu picturi din tematica romaneasca a operei lui Octavian Smigelschi. Conform unui comunicat transmis de asociatia amintita, opere ale pictorului Octavian Smigelschi au mai fost expuse la Sibiu si in alte orase din tara, dar de aceasta data vor fi aduse in prim-plan realizari cu teme romanesti ale artistului sibian, mai ales ca este cunoscuta preferinta pictorului Smigelschi pentru pictura nationala atat laica cat si bisericeasca.
Muzica Centenarului
Asociatia Culturala ,,Pictor Octavian Smigelschi" din Sibiu va organiza in aceasta luna si un eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri. Duminica, 21 ianuarie, tot in sala festiva a Bibliotecii ,,ASTRA" va avea loc de la ora 19.00 un concert extraordinar intitulat ,,Muzica Centenarului, incursiune muzicala de 100 de ani 1918-2018". Pe scena vor urca naistul Radu Nechifor alaturi de formatia sa, baritonul Stefan Ignat, directorul Operei Nationale Bucuresti, soprana Florina Maris Hinsu si pianista Camelia Matei. Programul va contine piese si aranjamente cu nai, pian, muzica clasica romaneasca si arii folclorice roma­nesti.
,,Suntem bucurosi ca la inceputul acestui an aniversar pentru Romania si romani sa putem organiza la Sibiu, cu sprijinul financiar al Ministerului Culturii si Identitatii Nationale doua proiecte, dintre care unul va fi organizat atat la Sibiu, cat si la Oradea. Proiectele au fost depuse pentru finantare la Ministerul Culturii si in urma analizei ambele au fost votate. Astfel, din 12 proiecte dedicate Zilei Culturii Nationale, doua le vom organiza la Sibiu, un oras al Unirii", a spus presedintele asociatiei, Alexandru Chituta. De asemenea, Biblioteca Judeteana ASTRA Sibiu, in colaborare cu Muzeul National Brukenthal si Asociatia Filate­listilor din judetul Sibiu organizeaza in perioada 15-25 ianuarie, o expozitie documentara avand drept scop sarbatorirea a 168 de ani de la nasterea poetului Mihai Eminescu (1850-1889) si marcarea prezentei acestuia in orasul Sibiu. SursaPreotul Constantin Sarbu, un mare marturisitor crestin
M-au ars cu fierul rosu la talpi, mi-au smuls barba, m-au batut, dar le-am spus: ", le zicea parinte...

Familiaritatea du-hov-niceasca
,,Familiaritatea du-hov-niceasca" cu Fiul inseamna o unire cu Hristos prin Duhul, Care e o transpare...

LA INCEPUT DE CENTENAR 1918-2018
De multa vreme, as zice chiar prea multa, s-a strecurat in inimile noastre un virus: rusinea de a fi...

Sfantul Clement de Ancira; Sfantul Paulin de Nolla
Sfantul Clement de Ancira a vietuit in Galitia, in localitatea de la care si-a luat si numele –...

. Interviu cu arbitrul Alexandru Tudor
Arbitru de Divizia A din 1997 si pe lista FIFA din 2001, Alexandru Tudor e vestit in lumea fotbalulu...


Un batran frumos...
O marturie simpla si infiorata, poate nu exacta in toate detaliile ei, dar pretuind ca sincer apel c...

Sfantul Apostol Timotei; Sfantul Anastasie Persul
Sfantul Apostol Timotei s-a nascut din tata pagan elin si din mama de neam evreu. Originar din cetat...

Efectele miraculoase ale semnului crucii si rugaciunii
Oamenii de stiinta rusi au dovedit experimental proprietatile miraculoase ale semnului crucii si al ...

Unde va grabiti?
Evitati imbulzeala si vorbaria. Asa ne sfatuieste cel ce a trecut peste vami, direct in rai: avva Pe...

Athoniada, cea mai renumita scoala aghiorita
In vecinatatea manastirii Vatopedi se afla si ruinile vechii Academii Athonite, cea mai renumita sco...