Pop: Un profesor care este exclus din invatamant sa nu mai poata intra in sistem o perioada | Soferi- taximetrist, bataie in fata unui club. Patru persoane, la audieri | Ce a primit Marius Pieleanu in cutia postala- FOTO | Profesor religie Copsa Mica. Patriarhia, explicatii uluitoare | Ce a facut Tudose inainte de demisie: cladiri si terenuri ale MApN, scoase la vanzare pe nimic | Accident INGROZITOR pe Santierul Naval Tulcea. Un muncitor a murit pe loc | Valerica Gaman, transfer oficial la FCSB. Prima declaratie a fundasului | Doliu in echipa Universitatii Craiova: S-a stins din cauza unei boli grave | NASA - Temperatura medie de la suprafata Pamantului a fost, in 2017, a doua cea mai ridicata din 1880 | Dieta de 3 zile pentru detoxifierea colonului, ficatului si pentru desfundarea arterelor | Asa faci cea mai delicioasa maioneza fara ulei. E pur si simplu delicioasa! | Un jihadist german, fost rapper, a fost ucis in bombardamentele de miercuri din Siria | Trei alimente pe care n-ar trebui sa le consumi inainte de o partida de amor | O femeie care urma sa devina primul astronaut afro-american din echipajul Statiei Spatiale Internationale, retrasa de NASA din misiune | Posturi vacante, scoase la concurs de Primaria Navodari. Conditii de participare | Metroul Bucuresti-Otopeni moare dupa fiecare campanie electorala. Japonezii l-ar face, dar n-au semnat deocamdata nimic | Semne care pot anunta leucemia | Samsung vrea sa transforme radical ecranele telefoanelor mobile | Etiopienii au celebrat epifania ortodoxa | Traian Basescu a facut SCANDAL la B1 TV, in emisiunea Sorinei Matei: A anuntat ca da in judecata doi jurnalisti |
Portalul Ziarelor din Romania

Moment aniversar la Facultatea de Teologie Ortodoxa ,,Dumitru Staniloae" din Iasi

Prof. univ. dr. Constantin Cucos, director al Departamentului pentru Pregatirea Personalului Didactic de la Universitatea ,,Al. I. Cuza" din Iasi, delegat laic al Arhiepiscopiei Iasilor si membru in Adunarea Nationala Bisericeasca si membru in Consiliul National Bisericesc, a fost aniversat ieri la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Iasi, cu ocazia implinirii varstei de 60 de ani. La momentul festiv, initiat de dr. Ana-Nicoleta Grigore, au fost prezenti studenti teologi de la mai multe sectii, cat si conducerea facultatii.
Sala de curs T11 a Facultatii de Teologie Ortodoxa ,,Dumitru Staniloae" din Iasi a fost ieri neincapatoare pentru studentii veniti sa il felicite pe prof. univ. dr. Constantin Cucos cu ocazia implinirii a 60 de ani de viata. Cursul sustinut de domnul profesor studentilor de la specializarea Asistenta Sociala s-a transformat astfel intr-un moment aniversar, de la care nu a lipsit prof. univ. dr. Ion Vicovan, decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Iasi, lect. univ. dr. Constantin Iulian Damian, directorul de Departament, dr. Ana-Nicoleta Grigore, initiatoarea momentului festiv.
Dupa o bogata cantare de ,,La multi ani!" din partea studentilor teologi, pr. prof. univ. dr. Ion Vicovan a adresat un cuvant de apreciere pentru intreaga activitate a profesorului Constantin Cucos atat la catedra, cat si in slujba Bisericii: ,,Domnul profesor Constantin Cucos este foarte cunoscut atat in tara, cat si in strainatate; nu mai are nevoie de nici o prezentare. As dori doar sa adaug, avand in vedere ca il cunosc de foarte multa vreme, ca a fost si este un om foarte harnic. Drept dovada, si in aceasta dimineata a fost foarte matinal, ajungand la curs chiar mai devreme, conform proverbului . Domnul profesor are o activitate impresionanta din punct de vedere stiintific, al cercetarii, fiind cel mai de seama reprezentant al domeniului in care activeaza, avand contributii reale, de mare valoare, si in ceea ce priveste invatamantul religios. Nu exista lucrare de grad didactic la noi in tara, si nu numai, in care profesorul Constantin Cucos sa nu fie citat consistent. In al doilea rand, domnul profesor este foarte angajat in viata Bisericii, fiind in trecut membru in Adunarea eparhiala a Arhiepiscopiei Iasilor, iar in acest moment delegat laic al Arhiepiscopiei Iasilor si membru in Adunarea Nationala Bisericeasca (Patriarhia Romana) si membru in Consiliul National Bisericesc, comisia cultural-educationala. Astfel, putem spune ca pe linie didactica domnul profesor este la varf, iar pe linie de implicare in viata Bisericii si in invatamantul religios si teologic este unul dintre cei mai de seama reprezentanti, cu un cuvant ce cantareste greu".
Vizibil emotionat, profesorul Constantin Cucos a multumit pentru momentul organizat, mentionand colaborarea frumoasa cu Facultatea de Teologie Ortodoxa din Iasi si amintind satisfactiile profesionale deosebite pe care le-a avut din partea studentilor teologi pe care i-a format: ,,Sunt foarte legat de aceasta facultate de teologie. De la bun inceput am tinut sa sustin cursuri la aceasta institutie de invatamant superior si pot spune ca cele mai mari bucurii si satisfactii de ordin profesional-didactic le-am avut la aceasta facultate si sper sa le am in continuare. Sigur, lucrul acesta a fost posibil si prin aportul studentilor teologi, care sunt deosebiti; de-abia astept, de pilda, incepand cu semestrul urmator, sa tin cursuri si la sectia Pastorala, avand in vedere ca s-a reactivat modulul psihopedagogic si pentru acesti studenti". De asemenea, domnul profesor a anuntat urmatoarea sa carte, care va avea ca tematica Filosofia educatiei, in care filosofia crestina cu sensurile pierdute ale pedagogiei va constitui un capitol esential: ,,Gandul meu acum se indreapta spre urmatoarea carte, care va fi o filosofie a educatiei, o zona mai putin explorata. Doresc sa defrisez acest teritoriu care mi se pare important, caci fara o viziune, fara un scop, fara o finalitate, orice proces paideic nu se poate derula".
,,Profesorul Constantin Cucos este un reperaxiologic pentru generatii de educatori"
Dr. Ana-Nicoleta Grigore, diriguitorul evenimentului, a subliniat modestul si firescul gestului conducerii facultatii si al studentilor pentru o personalitate imensa a mediului academic atasata Bisericii, ,,cu care avem bucuria sa fim contemporani": ,,Studentii facultatii de teologie sunt cu atat mai mult interesati si atasati de lucrarile profesorului, cu cat planurile sale de viitor vizeaza domeniul filosofiei educatiei, fundamentul ruinat de numeroasele reforme ale sistemului educational romanesc. Constantin Cucos are o cariera universitara de peste 30 de ani, iar in ultimii douazeci de ani, in calitate de profesor universitar doctor, detine numeroase functii administrative in organismele academice si bisericesti. A scris si a sustinut sute de articole stiintifice, in jur de douazeci de lucrari in calitate de autor unic, fiind o prezenta referentiala in toate listele bibliografice ale domeniului Stiinte ale Educatiei. Totodata, domnia sa s-a remarcat prin fermitatea si rigoarea cu care a aparat elementele identitatii noastre culturale si antropologice atat de contestate in societatea corectitudinii politice. Profesorul Constantin Cucos este un reper axiologic pentru generatii de educatori pe care i-a format prin cuvantul si pilda vietii sale". SursaIertarea incepe cu tine
Stiri de ultima ora, evenimente, atitudine - OficialMedia.com Iertarea....toti ne intalnim in viata ...

Sfantul Macarie Egipteanul
Macarie cel Mare, cunoscut si sub numele de Macarie Egipteanul, este unul dintre marii Sfinti Parint...

CINE IL PLAGIAZA PE HRISTOS?
Am auzit despre o carte, lansata de un institut celebru, care vrea sa optimizeze comportamentul anga...

Doar pentru mantuire ne luptam
Ucenicul iubirii va lupta in primul rand cu sine insusi, propovaduieste preotul Constantin din Savin...

Abia cand vom vedea o lume fara dragoste vom intelege ce inseamna ateismul
  Sursa: sihastriaputnei.ro Hristos ii va invia pe toti copiii tuturor vaduvelor din toate Nain...


Protestul lui Cezar Petrescu
Istoria asa cum a fost - Protestul lui Cezar Petrescu fata de abuzul Politiei Legionare la Busteni &...

If You Read Nothing Else Today, Read This Report on Medical Marijuana Card Renewal
If You Read Nothing Else Today, Read This Report on Medical Marijuana Card Renewal You’ll not ...

Unanswered Issues With California Medical Marijuana Card Revealed
Unanswered Issues With California Medical Marijuana Card Revealed Keep in mind the cards are valid f...

Kids, Work and Luxury Safari Lodges in South Africa
Kids, Work and Luxury Safari Lodges in South Africa The culture of this nation can be rather impress...

Find Out Who is Talking About Where Are the Best Safaris in Africa and Why You Need to Be Worried
Find Out Who is Talking About Where Are the Best Safaris in Africa and Why You Need to Be Worried Du...