In denuntul lui Gheorghe Stefan in dosarul Ionel Arsene este mentionat redactorul sef al Romaniei Libere din 2013, care ar fi urmat sa primeasca bani pentru articole critice la adresa lui Culita Tarata / Dan Turturica neaga orice implicare | Mihai Tudose neaga ca va fi numit sef la Consiliul Concurentei (money.ro) | Germania: Partidul de extrema dreapta AfD obtine sefia comisiei pentru Buget din Bundestag | Castiga unul dintre cele trei albume de fotografie ROST. 12 Hotare oferite de fotograful Razvan Voiculescu | SUA: Doi copii morti si alti 12 raniti, dupa ce un coleg a deschis focul in scoala | Studiu: Si pisicile pot fi stangace sau dreptace | Antipoetul chilian Nicanor Parra a murit la 103 ani | Australian Open: Simona Halep vs Karolina Pliskova (LIVE Text dupa ora 06:00) | SUA: Trump va gazdui prima vizita de stat pentru omologul sau francez, Emmanuel Macron, in aprilie | Domeniile.ro nu mai sunt valabile pe viata din 2018/ Cat vei plati si cum poti evita riscul de a ramane fara domeniu | Surse: Sevil Shhaideh, in carti pentru postul de Secretar general al guvernului Dancila | VIDEO Sindromul Italia. Traumele cu care se intorc romancele plecate la munca in strainatate | Siria: SUA suspecteaza Rusia dupa presupusul atac cu gaz chimic in Ghouta de Est | Rex Tilleson va vizita Varsovia | 1.277.364 lei pentru medicamente in 2017 la Spital. Primarul Kovacs:,,unii tin medicamente si in dulap dar nu pot demonstra,, | Avem Plan de acoperire a riscurilor dar nu avem adaposturi in caz de necesitate | NATIONAL: Un subofiter MApN si-a ucis iubita intr-un salon de coafura | Review George Butunoiu: Nu va lasati pacaliti cu usurinta de vaporii lui Petcana! | Bacardi cumpara producatorul de tequila Patron Spirits pentru 5,1 miliarde dolari | PNL: Decizia CCR privind Legea 304/2004 ar fi trebuit luata dupa sesizarea Comisiei de la Venetia |
Portalul Ziarelor din Romania

Mesaj de condoleante la prohodirea preotului Ion Nicolaescu

Vrednicul preot Ion Nicolaescu, slujitor cu mare daruire si misionar ostenitor al Arhiepiscopiei Ramnicului, a fost condus la finele saptamanii trecute pe ultimul drum pamantesc. Cu acest prilej, Inaltpreasfintitul Parinte Varsanufie, Arhiepiscopul Ramnicului, a transmis un mesaj de mangaiere pentru cei care i-au fost rude, credinciosi, frati intru slujire si prieteni.
,,In perioada dintre praznicul mare al Nasterii Domnului nostru Iisus Hristos si sarbatoarea Aratarii Sale, preacucernicul parinte Ion Nicolaescu s-a nascut in cer, mutandu-se intru bucuria cea vesnica, in casa pe care si-a pregatit-o prin rugaciune si jertfa timp de aproape 88 de ani. Parinte apreciat de credinciosi, Preacucernicia sa a pastorit timp de aproape patru decenii parohiile Petculesti, Voicesti, Zlatarei si Momotesti. Preot harnic si evla­vios, sot devotat, tata jertfelnic si slujitor neobosit al Bisericii stramosesti, parintele Ion va ramane pururi in inimile pastoritilor sai drept cel ce s-a jertfit pentru mantuirea si bunastarea sufleteasca a fiecaruia. Iubit de cei din jur si de familia sa, Parintele Ion a reprezentat, pentru cei care l-au cunoscut si pretuit, modelul de slujitor al lui Hristos, sot si tata iubitor, care si-a dedicat intreaga viata Bisericii si familiei sale, avand constiinta profunda a datoriei implinite.
Nascut la data de 17 noiembrie 1930, atras fiind de chemarea lui Dumnezeu la apostolat, s-a format ca preot la prestigioasa Facultate de Teologie din Sibiu. Chemat la slujirea preoteasca, parintele Ion a devenit iconom al Tainelor lui Dumnezeu, urmand cuvintelor Sfantului Apostol Pavel: ,,Nu ne propovaduim pe noi insine, ci pe Hristos Iisus Domnul" (2 Corinteni 4, 5). In toata activitatea preacucerniciei sale, s-a straduit sa implineasca aceste cuvinte, si anume sa-L marturiseasca pe Hristos Domnul atat prin cuvant, cat si prin fapte. Cu multa dragoste si jertfa s-a pus in slujba Bisericii Sale, implinind cu constiin­ciozitate toate cele ce i-au fost incredintate, sadind pace, echilibru si bucurie in sufletele tuturor. Casnicia sa a fost binecuvantata de Dumnezeu cu doi baieti si o fata, care i-au daruit cinci nepoti si trei stranepoti. Durerea acestora la primirea vestii ca parintele Ion s-a mutat in Imparatia lui Dumnezeu a fost atat de mare, incat doamna preoteasa, care i-a fost alaturi in drumul sau zeci de ani, a trebuit sa fie internata la spital. Poate nu intamplator, Dumnezeu a randuit sa se mute acum in casa sa cea vesnica, slujba sa de prohodire savarsindu-se in ziua Epifaniei Domnului.
Ne rugam ca Hristos Domnul, Cel nascut pentru mantuirea noastra a tuturor si Care a prilejuit omenirii intregi intalnirea cu Dumnezeu Intreit in Persoane in mod desavarsit, sa odihneasca sufletul slujitorului sau, Ion preotul, in loc luminat, in loc de odihna, de unde au fugit toata durerea, intristarea si suspinul; si sa-i ierte orice greseala a savarsit el cu cuvantul, cu fapta sau cu gandul, ca un Dumnezeu bun si iubitor de oameni! Vesnica sa-i fie pomenirea din neam in neam! Cu parintesti binecuvantari si condoleante pentru familia indoliata", a consemnat IPS Varsanufie, Arhiepiscopul Ramnicului. (Biroul de presa al Arhiepiscopiei Ramnicului) SursaWhat Is So Fascinating About HowtoStartanArgumentativeEssay?
What Is So Fascinating About HowtoStartanArgumentativeEssay? The How to Start an Argumentative Essay...

Preotul Constantin Sarbu, un mare marturisitor crestin
M-au ars cu fierul rosu la talpi, mi-au smuls barba, m-au batut, dar le-am spus: ", le zicea parinte...

Familiaritatea du-hov-niceasca
,,Familiaritatea du-hov-niceasca" cu Fiul inseamna o unire cu Hristos prin Duhul, Care e o transpare...

LA INCEPUT DE CENTENAR 1918-2018
De multa vreme, as zice chiar prea multa, s-a strecurat in inimile noastre un virus: rusinea de a fi...

Sfantul Clement de Ancira; Sfantul Paulin de Nolla
Sfantul Clement de Ancira a vietuit in Galitia, in localitatea de la care si-a luat si numele –...


. Interviu cu arbitrul Alexandru Tudor
Arbitru de Divizia A din 1997 si pe lista FIFA din 2001, Alexandru Tudor e vestit in lumea fotbalulu...

Un batran frumos...
O marturie simpla si infiorata, poate nu exacta in toate detaliile ei, dar pretuind ca sincer apel c...

Sfantul Apostol Timotei; Sfantul Anastasie Persul
Sfantul Apostol Timotei s-a nascut din tata pagan elin si din mama de neam evreu. Originar din cetat...

Efectele miraculoase ale semnului crucii si rugaciunii
Oamenii de stiinta rusi au dovedit experimental proprietatile miraculoase ale semnului crucii si al ...

Unde va grabiti?
Evitati imbulzeala si vorbaria. Asa ne sfatuieste cel ce a trecut peste vami, direct in rai: avva Pe...