In denuntul lui Gheorghe Stefan in dosarul Ionel Arsene este mentionat redactorul sef al Romaniei Libere din 2013, care ar fi urmat sa primeasca bani pentru articole critice la adresa lui Culita Tarata / Dan Turturica neaga orice implicare | Mihai Tudose neaga ca va fi numit sef la Consiliul Concurentei (money.ro) | Germania: Partidul de extrema dreapta AfD obtine sefia comisiei pentru Buget din Bundestag | Castiga unul dintre cele trei albume de fotografie ROST. 12 Hotare oferite de fotograful Razvan Voiculescu | SUA: Doi copii morti si alti 12 raniti, dupa ce un coleg a deschis focul in scoala | Studiu: Si pisicile pot fi stangace sau dreptace | Antipoetul chilian Nicanor Parra a murit la 103 ani | Australian Open: Simona Halep vs Karolina Pliskova (LIVE Text dupa ora 06:00) | SUA: Trump va gazdui prima vizita de stat pentru omologul sau francez, Emmanuel Macron, in aprilie | Domeniile.ro nu mai sunt valabile pe viata din 2018/ Cat vei plati si cum poti evita riscul de a ramane fara domeniu | Surse: Sevil Shhaideh, in carti pentru postul de Secretar general al guvernului Dancila | VIDEO Sindromul Italia. Traumele cu care se intorc romancele plecate la munca in strainatate | Siria: SUA suspecteaza Rusia dupa presupusul atac cu gaz chimic in Ghouta de Est | Rex Tilleson va vizita Varsovia | 1.277.364 lei pentru medicamente in 2017 la Spital. Primarul Kovacs:,,unii tin medicamente si in dulap dar nu pot demonstra,, | Avem Plan de acoperire a riscurilor dar nu avem adaposturi in caz de necesitate | NATIONAL: Un subofiter MApN si-a ucis iubita intr-un salon de coafura | Review George Butunoiu: Nu va lasati pacaliti cu usurinta de vaporii lui Petcana! | Bacardi cumpara producatorul de tequila Patron Spirits pentru 5,1 miliarde dolari | PNL: Decizia CCR privind Legea 304/2004 ar fi trebuit luata dupa sesizarea Comisiei de la Venetia |
Portalul Ziarelor din Romania

Mesaj de condoleante

Inaltpreasfintiei Sale,
Inaltpreasfintitului Parinte EMMANUEL,
Mitropolitul Frantei
Inaltpreasfintia Voastra,
Am primit cu multa tristete vestea trecerii din aceasta viata a parintelui arhimandrit Placide Deseille, ctitorul si staretul Manastirii Sfantul Antonie cel Mare din Franta.
Una dintre personalitatile marcante ale Ortodoxiei fran­ceze, fondator de manastiri, autor si traducator, parintele Placide Deseille a fost foarte apropiat de tara si Biserica noastra. El marturisea ca in Romania a descoperit pentru prima data ,,un popor ortodox si o Biserica care, in ciuda unei persecutii dintre cele mai crude, nu au incetat sa pastreze vie, prin sangele mucenicilor si jertfelnicia a numerosi marturisi­tori, credinta in Hristos si unde, in pofida dificultatilor, viata monahala inflorea in jurul unor parinti duhovnici purtatori ai focului Duhului Sfant".
Adesea facea referire la momentele in care a vizitat ma­nastirile din Romania si a purtat discutii duhovnicesti cu parintii Cleopa Ilie, Petroniu Tanase, Teofil Paraian, Dumitru Staniloae si alti parinti ortodocsi romani cu traire spirituala inalta.
Dupa primirea sa in Biserica Ortodoxa, parintele Placide a dus o viata marturisitoare a valorilor ortodoxe intr-o pe­rioada in care Franta se confrunta cu tendinte seculariste accentuate si cu provocari majore la adresa familiei si culturii crestine.
In aceste momente indoliate, ne rugam Domnului Iisus Hristos Cel botezat in Iordan pentru luminarea si mantuirea lumii sa aseze sufletul slujitorului Sau arhimandritul Placide in lo­casurile dreptilor care se bucura de lumina, pacea si iubirea Preasfintei Treimi.
Vesnica lui pomenire din neam in neam!
Cu parintesti condoleante si binecuvantare pentru obstea indoliata a Manastirii Sfantul Antonie cel Mare,
+ DanielPatriarhul Bisericii Ortodoxe Romane SursaWhat Is So Fascinating About HowtoStartanArgumentativeEssay?
What Is So Fascinating About HowtoStartanArgumentativeEssay? The How to Start an Argumentative Essay...

Preotul Constantin Sarbu, un mare marturisitor crestin
M-au ars cu fierul rosu la talpi, mi-au smuls barba, m-au batut, dar le-am spus: ", le zicea parinte...

Familiaritatea du-hov-niceasca
,,Familiaritatea du-hov-niceasca" cu Fiul inseamna o unire cu Hristos prin Duhul, Care e o transpare...

LA INCEPUT DE CENTENAR 1918-2018
De multa vreme, as zice chiar prea multa, s-a strecurat in inimile noastre un virus: rusinea de a fi...

Sfantul Clement de Ancira; Sfantul Paulin de Nolla
Sfantul Clement de Ancira a vietuit in Galitia, in localitatea de la care si-a luat si numele –...


. Interviu cu arbitrul Alexandru Tudor
Arbitru de Divizia A din 1997 si pe lista FIFA din 2001, Alexandru Tudor e vestit in lumea fotbalulu...

Un batran frumos...
O marturie simpla si infiorata, poate nu exacta in toate detaliile ei, dar pretuind ca sincer apel c...

Sfantul Apostol Timotei; Sfantul Anastasie Persul
Sfantul Apostol Timotei s-a nascut din tata pagan elin si din mama de neam evreu. Originar din cetat...

Efectele miraculoase ale semnului crucii si rugaciunii
Oamenii de stiinta rusi au dovedit experimental proprietatile miraculoase ale semnului crucii si al ...

Unde va grabiti?
Evitati imbulzeala si vorbaria. Asa ne sfatuieste cel ce a trecut peste vami, direct in rai: avva Pe...