In denuntul lui Gheorghe Stefan in dosarul Ionel Arsene este mentionat redactorul sef al Romaniei Libere din 2013, care ar fi urmat sa primeasca bani pentru articole critice la adresa lui Culita Tarata / Dan Turturica neaga orice implicare | Mihai Tudose neaga ca va fi numit sef la Consiliul Concurentei (money.ro) | Germania: Partidul de extrema dreapta AfD obtine sefia comisiei pentru Buget din Bundestag | Castiga unul dintre cele trei albume de fotografie ROST. 12 Hotare oferite de fotograful Razvan Voiculescu | SUA: Doi copii morti si alti 12 raniti, dupa ce un coleg a deschis focul in scoala | Studiu: Si pisicile pot fi stangace sau dreptace | Antipoetul chilian Nicanor Parra a murit la 103 ani | Australian Open: Simona Halep vs Karolina Pliskova (LIVE Text dupa ora 06:00) | SUA: Trump va gazdui prima vizita de stat pentru omologul sau francez, Emmanuel Macron, in aprilie | Domeniile.ro nu mai sunt valabile pe viata din 2018/ Cat vei plati si cum poti evita riscul de a ramane fara domeniu | Surse: Sevil Shhaideh, in carti pentru postul de Secretar general al guvernului Dancila | VIDEO Sindromul Italia. Traumele cu care se intorc romancele plecate la munca in strainatate | Siria: SUA suspecteaza Rusia dupa presupusul atac cu gaz chimic in Ghouta de Est | Rex Tilleson va vizita Varsovia | 1.277.364 lei pentru medicamente in 2017 la Spital. Primarul Kovacs:,,unii tin medicamente si in dulap dar nu pot demonstra,, | Avem Plan de acoperire a riscurilor dar nu avem adaposturi in caz de necesitate | NATIONAL: Un subofiter MApN si-a ucis iubita intr-un salon de coafura | Review George Butunoiu: Nu va lasati pacaliti cu usurinta de vaporii lui Petcana! | Bacardi cumpara producatorul de tequila Patron Spirits pentru 5,1 miliarde dolari | PNL: Decizia CCR privind Legea 304/2004 ar fi trebuit luata dupa sesizarea Comisiei de la Venetia |
Portalul Ziarelor din Romania

Medicamente compensate prescrise de medicul specialist

Reprezentantii Casei Natio­nale de Asigurari de Sanatate (CNAS) au prezentat minis­trului sanatatii, Florin Bodog, mai multe propuneri de so­lutionare a unor probleme semnalate de medici si pa­cienti, cu scopul de­­biro­­crati­zarii si optimizarii activitatii in sistemul asi­gu­rarilor sociale de sanatate, informeaza un comunicat al CNAS. Printre propuneri se regasesc transferarea res­ponsabilitatii prescrierii de medicamente compensate medicului care a elaborat schema terapeutica si modificarea protocoalelor terapeutice.
In document, reprezentan­tii CNAS anunta ca se afla in curs de finalizare un proiect de modificare a Legii 95/2006 care va redefini medicul prescriptor, in sensul ca responsabilitatea prescrierii de medicamente compensate pe baza de scrisoare medicala va reveni medicului care a elaborat schema terapeutica, in cazul in care reteta prescrisa respecta schema respectiva. Totodata, vor fi revizuite si protocoalele terapeutice, in sensul largirii accesului pacientilor la tratamente, prin extinderea categoriilor de medici prescriptori pentru anumite medicamente.
O alta modificare propusa de CNAS este legata de prescriptiile si serviciile medicale acordate pe baza informatiilor din sistemul informatic, astfel, sa nu mai fie imputate furnizorilor in cazul in care sistemul cardului electronic nu functioneaza.
Medicii de familie nu vor mai fi nevoiti sa introduca, in dosarul electronic de sanatate, datele medicale ale pacientilor care declara in scris ca, din motive de constiinta sau religioase, nu doresc ca aceste date sa fie stocate.
De asemenea, s-au luat in discutie si prevederi de debirocratizare a activitatii furnizorilor de servicii medicale si de crestere a accesului asiguratilor la medicamente si servicii paraclinice finantate de CNAS. ,,Se renunta complet la documentele pe hartie in cadrul procesului de contractare a serviciilor medicale si se elimina obligatia furnizorilor de a mai completa formulare tipizate pe hartie in activitatea curenta, ceea ce in cazul medicilor va duce la cresterea timpului acordat efectiv consultarii pacientului", se arata in comunicatul institutiei.
Potrivit sursei citate, se renunta la restrictia ca farmacia sau furnizorul de servicii paraclinice caruia i se adreseaza asiguratul sa fie in contract cu aceeasi casa de sanatate ca medicul care a eliberat reteta sau biletul de trimitere, ceea ce inseamna ca retetele si biletele de trimitere la analize vor putea fi onorate de orice farmacie, respectiv laborator de pe teritoriul tarii.
O alta noutate este aceea ca, in cazul in care medicul de familie nu va reusi sa-si gaseasca un inlocuitor pentru perioada plecarii in vacanta, pacientii de pe lista lui se vor putea adresa cabinetelor de medicina din proximitate, de­semnate de medicul respectiv. Perioada acordata unui medic de familie nou intrat in activitate sau nou venit intr-o localitate pentru a-si forma lista de pacienti va fi extinsa de la sase luni la un an, este subliniat in comunicatul de presa. Mentionam ca propunerile aduse de CNAS vin dupa ce, saptamana trecuta, medicii de familie au protestat timp de cateva zile, prin refuzul de a mai elibera retete compensate si trimiteri. SursaWhat Is So Fascinating About HowtoStartanArgumentativeEssay?
What Is So Fascinating About HowtoStartanArgumentativeEssay? The How to Start an Argumentative Essay...

Preotul Constantin Sarbu, un mare marturisitor crestin
M-au ars cu fierul rosu la talpi, mi-au smuls barba, m-au batut, dar le-am spus: ", le zicea parinte...

Familiaritatea du-hov-niceasca
,,Familiaritatea du-hov-niceasca" cu Fiul inseamna o unire cu Hristos prin Duhul, Care e o transpare...

LA INCEPUT DE CENTENAR 1918-2018
De multa vreme, as zice chiar prea multa, s-a strecurat in inimile noastre un virus: rusinea de a fi...

Sfantul Clement de Ancira; Sfantul Paulin de Nolla
Sfantul Clement de Ancira a vietuit in Galitia, in localitatea de la care si-a luat si numele –...


. Interviu cu arbitrul Alexandru Tudor
Arbitru de Divizia A din 1997 si pe lista FIFA din 2001, Alexandru Tudor e vestit in lumea fotbalulu...

Un batran frumos...
O marturie simpla si infiorata, poate nu exacta in toate detaliile ei, dar pretuind ca sincer apel c...

Sfantul Apostol Timotei; Sfantul Anastasie Persul
Sfantul Apostol Timotei s-a nascut din tata pagan elin si din mama de neam evreu. Originar din cetat...

Efectele miraculoase ale semnului crucii si rugaciunii
Oamenii de stiinta rusi au dovedit experimental proprietatile miraculoase ale semnului crucii si al ...

Unde va grabiti?
Evitati imbulzeala si vorbaria. Asa ne sfatuieste cel ce a trecut peste vami, direct in rai: avva Pe...