Cum a actionat Primaria Ploiesti pentru combaterea poleiului | Barbatul acuzat de viol la Carei era chiar instalatorul centrului de copii. A fost concediat | Centre de permanenta in judetul Satu Mare. Adrese si numere de telefon | Prezentarea multimedia ,,159 de ani de la Unirea Principatelor Romane - un pilon de baza in desavarsirea Marii Uniri" la Castelul din Carei | Aritmetica si gramatica protestelor | "Am voit sa aratam lumii ceea ce toata tara doreste". Unirea mica - juramantul lui Cuza si discursul lui Kogalniceanu | Povestea unei persoane oneste intr-o lume corupta | Cum putem ajuta copiii din centre de plasament sa devina adultii responsabili si independenti de maine | A renuntat la o cariera in banking pentru a face evaluari. Povestea unui business pornit de la zero | Romania a pierdut 9 locuri in topul global al competitivitatii talentelor | Managerii din Romania care alearga sau inoata pentru a-i ajuta pe altii | Premiile OSCAR 2018: Lista nominalizarilor la cea de-a 90-a editie | Cultura, cel mai bun ambasador al Romaniei | Romania reala si Romania de pe Facebook | Despre secretare si soferi | Malin Bot: Am decis sa cer 1 milion de euro daune Jandarmeriei. Plangerile depuse la Parchetul Militar | TEXTE INTEGRALE | Pe banii contribuabililor, DGASPC pierde procese pe banda rulanta! | Dragnea si partidul i-au schimbat coafura lui Dancila. Cum arata acum viitorul prim-ministru | Jandarmul bataus a incurcat-o. Dosar penal pentru savarsirea infractiunii de purtare abuziva | Verdict al CCR pe legile Justitiei. Judecatorii au respins o parte dintre prevederile adoptate de PSD si ALDE |
Portalul Ziarelor din Romania

Lumina pentru suflet

Era pe vremea celui de-al Doilea Razboi Mondial. Colonelul american Jimmy Steward privea pe fereastra cortului sau de campanie spre Canalul Manecii si spre Europa, continentul care se intrezarea dincolo de ape. A doua zi, yankeul urma sa conduca o escadrila de bombardiere B24 in declansarea unui atac impotriva Germaniei.
Stia ca unele avioane ale escadrilei pe care o conducea nu se vor mai intoarce la baza niciodata. Si ca unii piloti aveau sa fie omorati sau capturati ca prizonieri. Printre ei putea fi chiar si el. Fiindca moartea nu alege, dupa cum se spune. Gandul mortii proprii sau al camarazilor sai l-a infricosat. De aceea a tras perdeaua de camuflaj si a aprins o lanterna. Apoi a scos din buzunarul combinezonului o hartie frumos impaturita. Era o scrisoare de la tatal sau, un veteran al Primului Razboi Mondial. In ravas, tatal spunea fiului sau: ,,Fiul meu, in vreme de razboi, toti sunt cuprinsi de frica. Daca vei ajunge intr-un astfel de moment, sa stii ca numai credinta in Dumnezeu iti poate aduce eliberarea". Putine cuvinte, dar cata putere ofereau! Ele erau insotite de o copie a psalmului 90, adaugand ca promisiunile din acest psalm il vor intari in clipele dificile. Inainte de atacul decisiv, colonelul a citit inca o data: ,,Sprijinitorul meu esti si scaparea mea; Dumnezeul meu, voi nadajdui spre Tine" (Psalmul 90, 2). Cuvintele i-au dat curaj sa zboare si sa infrunte inamicul cu succes. 23 noiembrie 2017. Oare va fi o zi usoara pentru tine? De la fereastra privesti in zare. Multe par sa fie impotriva ta, si vremuri, si oameni, si imprejurari. Tragi perdeaua de camuflaj a cortului tau si esti cuprins de neliniste. Ba chiar de frica. Te simti singur, neglijat, desconsiderat.
Daca aceasta este starea ta, ascultatorule, e momentul sa faci lumina in cortul sufletului tau. Aceasta lumina este cuvantul lui Dumnezeu care spune ca ,,cei ce nadajduiesc intru Domnul vor innoi puterea lor, le vor creste aripi ca ale vulturului; vor alerga si nu-si vor slei puterea, vor merge si nu vor obosi" (Isaia 40, 31). Dumnezeu are grija de fiecare. Suntem fii ai Parintelui Ceresc si nici un fiu al unui tata atent nu se poate considera vreodata singur. Hristos Insusi ne-a fagaduit: ,,Iata, Eu sunt cu voi in toate zilele, pana la sfarsitul veacului" (Mt. 28, 20).
Sa ne incredem in El si vom primi har. Acesta va face ca intunericul din cortul nostru sa dispara si bucuria vietii sa ne cuprinda din nou. SursaPreotul Constantin Sarbu, un mare marturisitor crestin
M-au ars cu fierul rosu la talpi, mi-au smuls barba, m-au batut, dar le-am spus: ", le zicea parinte...

Familiaritatea du-hov-niceasca
,,Familiaritatea du-hov-niceasca" cu Fiul inseamna o unire cu Hristos prin Duhul, Care e o transpare...

LA INCEPUT DE CENTENAR 1918-2018
De multa vreme, as zice chiar prea multa, s-a strecurat in inimile noastre un virus: rusinea de a fi...

Sfantul Clement de Ancira; Sfantul Paulin de Nolla
Sfantul Clement de Ancira a vietuit in Galitia, in localitatea de la care si-a luat si numele –...

. Interviu cu arbitrul Alexandru Tudor
Arbitru de Divizia A din 1997 si pe lista FIFA din 2001, Alexandru Tudor e vestit in lumea fotbalulu...


Un batran frumos...
O marturie simpla si infiorata, poate nu exacta in toate detaliile ei, dar pretuind ca sincer apel c...

Sfantul Apostol Timotei; Sfantul Anastasie Persul
Sfantul Apostol Timotei s-a nascut din tata pagan elin si din mama de neam evreu. Originar din cetat...

Efectele miraculoase ale semnului crucii si rugaciunii
Oamenii de stiinta rusi au dovedit experimental proprietatile miraculoase ale semnului crucii si al ...

Unde va grabiti?
Evitati imbulzeala si vorbaria. Asa ne sfatuieste cel ce a trecut peste vami, direct in rai: avva Pe...

Athoniada, cea mai renumita scoala aghiorita
In vecinatatea manastirii Vatopedi se afla si ruinile vechii Academii Athonite, cea mai renumita sco...