SCAD tarifele la energia electrica | SUA vrea sa "remedieze defectele" din acordul nuclear cu Iranul | Foaia de parcurs pentru reforma zonei euro | Agentii economici cer cosuri de gunoi pe calea Mihai Viteazu din Carei | Bursa locurilor de munca. Oferta de 750 locuri vacante | Planurile noului CEO Breslo pentru marketplace-ul de produse handmade: aplicatie mobila si intrarea pe piete externe | TBI Bank lanseaza depozitele in dolari si pluseaza dobanda la lei pana la 3,3% pe an | NATIONAL: BNS incepe lupta cu guvernul. Primii ies in strada angajatii din transporturi | NATIONAL: Masini distruse de un sofer beat crita | NATIONAL: Euro devine tot mai puternic in raport cu leul | NATIONAL: Pretul facturilor la energia electrica ar putea scadea semnificativ | NATIONAL: Sindicalistii din sanatate intentioneaza sa declanseze o greva generala | INTERNATIONAL: Mafioti arestati de politia italiana | INTERNATIONAL: Foreign Policy: Grecia si Turcia sunt la un pas de razboi | NATIONAL: Avertizare Cod galben de vant puternic pentru opt judete din Moldova si Dobrogea | NATIONAL: Primarul orasului Ghimbav a fost retinut de DNA | NATIONAL: ANAF a rambursat catre soferi 173 de milioane de lei din vechile taxe auto | INTERNATIONAL: Noi reguli pentru controlul produselor alimentare bio | Motive pentru care nu reusesti sa slabesti dupa sarcina | Mesajul primit de Cristina Ciobanasu, dupa scena sarutului cu Alex in serialul "Fructul Oprit" |
Portalul Ziarelor din Romania

Lacrimi basarabene

In zilele de 7 si 8 ianuarie 2018, membrii corului misionar al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei ,,Sf. Ioan Iacob Hozevitul" din Botosani au participat la o serie de activitati cultural-religioase in Republica Moldova. Cu binecuvantarea IPS Teofan, tinerii din cor au pornit duminica, 7 ianuarie, dupa Sfanta Liturghie, spre localitatea Donduseni, unde au sustinut un concert de colinde si cantece patriotice, dedicat sarbatorii Nasterii Domnului (pe stil vechi) si centenarului Marii Uniri. Printre cei care au bucurat pana la lacrimi pe spectatorii din sala Casei de Cultura s-au numarat si interpretii botosaneni de muzica populara Mariana Ichim Hodan si Marian Hatman. Parintele protopop de Donduseni, Sergiu Maritoi, a interpretat doua colinde alaturi de tanarul Constantin Belecciu si alti 4 baieti din Corul ,,Sf. Ioan Iacob Hozevitul".
Luni, 8 ianuarie, membrii corului, impreuna cu cei doi interpreti de muzica populara, au dat raspunsurile la strana in cadrul Sfintei Liturghii la Parohia Razalai, satul de bastina al Mitropolitului Iosif Naniescu. La sfarsitul slujbei, mai multi tineri ai locului au colindat pe oaspeti, apoi a urmat un concert de colinde oferit gazdelor de membrii corului. Atmosfera din biserica a devenit intensa atat in timpul, cat si dupa Sfanta Liturghie, multi dintre cei prezenti avand ochii in lacrimi de bucurie, in special cand tinerii corului au cantat ,,Imn pentru Basarabia" (Tatiana Stepa).
In decursul aceleiasi zile, a avut loc un alt concert in localitatea Sloveanca de langa Razalai. Pe scena Caminului Cultural au rasunat colinde, cantece patriotice, melodii populare, iar la final un colind al locului cantat de toti spectatorii.
In semn de multumire pentru primirea atat de calduroasa, dirijorul Corului ,,Sf Ioan Iacob Hozevitul", Gabriel Colorea, a oferit parintelui paroh Valeriu Cernei, vicar administrativ al Episcopiei de Balti, Mitropolia Basarabiei, drapelul Romaniei, corul infratindu-se astfel cu a doua parohie din Republica Moldova, dupa cea din Climauti, la 28 august 2017. Un moment plin de emotie care a starnit lacrimi si aplauze a fost atunci cand parintele vicar a sarutat steagul primit si a multumit oaspetilor pentru bucuriile pe care le-au facut comunitatilor de romani. SursaConferinta cu tema ,,Cinstirea Sfintelor Moaste", la Botosani
In cadrul Serilor catehetice ,,Parintele Cleopa Ilie", la Protopopiatul Botosani, in sala de festivi...

Rescript #20 (Jurnal efemer)
Ne urcam in avion si ne gandim la vacanta, dar uitam sa ne facem o cruce. Ne uitam la televizor si r...

Mii de oameni s-au rugat impreuna la Andrieseni
In altarul de vara al Parohiei Andrieseni, din Protopopiatul Iasi 1, s-a oficiat duminica, 15 aprili...

MARTURII VII DESPRE AVVA GHELASIE GHEORGHE
Parintele Ghelasie era un parinte de o mare asceza. Eu, cand il vedeam asa slab, ii spuneam: ,,Mai m...

Povestea Alexandrei Yarovaia si Basarabia secolului XX
La Valenii de Munte, aproape de cladirea fostului tribunal, pe strada Mihai Bravu, langa Biserica ,,...


Pelerinaj pe jos la Robaia
Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani - Cluj Napoca organizeaza sambata, 21 aprilie 2018 a...

Arhimandritul Teofil Roman a fost hirotonit Arhiereu vicar al Episcopiei Spaniei si Portugaliei
Arhiereul ales al Episcopiei Spaniei si Portugaliei, arhimandritul Teofil Roman a fost hirotonit epi...

Estetica sacerdotiului (II)
Daniel Valean Sfantul Altar Absida principala a unei biserici, cea in care se gaseste Sfantul Altar,...

Sfintenia, predestinare sau libera alegere? - Avva Ghelasie Gheorghe
Sfintii nu sunt predestinati, ci prin propria lor Voie. Se vorbeste adesea ca sunt Sfinti din naster...

Sfantul Ierarh Pahomie, praznuit in ctitoria sa de la Pocrov
Pelerinii din mai multe zone ale tarii au participat sambata, 14 aprilie 2018, la Sfanta Liturghie o...