Pop: Un profesor care este exclus din invatamant sa nu mai poata intra in sistem o perioada | Soferi- taximetrist, bataie in fata unui club. Patru persoane, la audieri | Ce a primit Marius Pieleanu in cutia postala- FOTO | Profesor religie Copsa Mica. Patriarhia, explicatii uluitoare | Ce a facut Tudose inainte de demisie: cladiri si terenuri ale MApN, scoase la vanzare pe nimic | Accident INGROZITOR pe Santierul Naval Tulcea. Un muncitor a murit pe loc | Valerica Gaman, transfer oficial la FCSB. Prima declaratie a fundasului | Doliu in echipa Universitatii Craiova: S-a stins din cauza unei boli grave | NASA - Temperatura medie de la suprafata Pamantului a fost, in 2017, a doua cea mai ridicata din 1880 | Dieta de 3 zile pentru detoxifierea colonului, ficatului si pentru desfundarea arterelor | Asa faci cea mai delicioasa maioneza fara ulei. E pur si simplu delicioasa! | Un jihadist german, fost rapper, a fost ucis in bombardamentele de miercuri din Siria | Trei alimente pe care n-ar trebui sa le consumi inainte de o partida de amor | O femeie care urma sa devina primul astronaut afro-american din echipajul Statiei Spatiale Internationale, retrasa de NASA din misiune | Posturi vacante, scoase la concurs de Primaria Navodari. Conditii de participare | Metroul Bucuresti-Otopeni moare dupa fiecare campanie electorala. Japonezii l-ar face, dar n-au semnat deocamdata nimic | Semne care pot anunta leucemia | Samsung vrea sa transforme radical ecranele telefoanelor mobile | Etiopienii au celebrat epifania ortodoxa | Traian Basescu a facut SCANDAL la B1 TV, in emisiunea Sorinei Matei: A anuntat ca da in judecata doi jurnalisti |
Portalul Ziarelor din Romania

Lacrimi basarabene

In zilele de 7 si 8 ianuarie 2018, membrii corului misionar al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei ,,Sf. Ioan Iacob Hozevitul" din Botosani au participat la o serie de activitati cultural-religioase in Republica Moldova. Cu binecuvantarea IPS Teofan, tinerii din cor au pornit duminica, 7 ianuarie, dupa Sfanta Liturghie, spre localitatea Donduseni, unde au sustinut un concert de colinde si cantece patriotice, dedicat sarbatorii Nasterii Domnului (pe stil vechi) si centenarului Marii Uniri. Printre cei care au bucurat pana la lacrimi pe spectatorii din sala Casei de Cultura s-au numarat si interpretii botosaneni de muzica populara Mariana Ichim Hodan si Marian Hatman. Parintele protopop de Donduseni, Sergiu Maritoi, a interpretat doua colinde alaturi de tanarul Constantin Belecciu si alti 4 baieti din Corul ,,Sf. Ioan Iacob Hozevitul".
Luni, 8 ianuarie, membrii corului, impreuna cu cei doi interpreti de muzica populara, au dat raspunsurile la strana in cadrul Sfintei Liturghii la Parohia Razalai, satul de bastina al Mitropolitului Iosif Naniescu. La sfarsitul slujbei, mai multi tineri ai locului au colindat pe oaspeti, apoi a urmat un concert de colinde oferit gazdelor de membrii corului. Atmosfera din biserica a devenit intensa atat in timpul, cat si dupa Sfanta Liturghie, multi dintre cei prezenti avand ochii in lacrimi de bucurie, in special cand tinerii corului au cantat ,,Imn pentru Basarabia" (Tatiana Stepa).
In decursul aceleiasi zile, a avut loc un alt concert in localitatea Sloveanca de langa Razalai. Pe scena Caminului Cultural au rasunat colinde, cantece patriotice, melodii populare, iar la final un colind al locului cantat de toti spectatorii.
In semn de multumire pentru primirea atat de calduroasa, dirijorul Corului ,,Sf Ioan Iacob Hozevitul", Gabriel Colorea, a oferit parintelui paroh Valeriu Cernei, vicar administrativ al Episcopiei de Balti, Mitropolia Basarabiei, drapelul Romaniei, corul infratindu-se astfel cu a doua parohie din Republica Moldova, dupa cea din Climauti, la 28 august 2017. Un moment plin de emotie care a starnit lacrimi si aplauze a fost atunci cand parintele vicar a sarutat steagul primit si a multumit oaspetilor pentru bucuriile pe care le-au facut comunitatilor de romani. SursaIertarea incepe cu tine
Stiri de ultima ora, evenimente, atitudine - OficialMedia.com Iertarea....toti ne intalnim in viata ...

Sfantul Macarie Egipteanul
Macarie cel Mare, cunoscut si sub numele de Macarie Egipteanul, este unul dintre marii Sfinti Parint...

CINE IL PLAGIAZA PE HRISTOS?
Am auzit despre o carte, lansata de un institut celebru, care vrea sa optimizeze comportamentul anga...

Doar pentru mantuire ne luptam
Ucenicul iubirii va lupta in primul rand cu sine insusi, propovaduieste preotul Constantin din Savin...

Abia cand vom vedea o lume fara dragoste vom intelege ce inseamna ateismul
  Sursa: sihastriaputnei.ro Hristos ii va invia pe toti copiii tuturor vaduvelor din toate Nain...


Protestul lui Cezar Petrescu
Istoria asa cum a fost - Protestul lui Cezar Petrescu fata de abuzul Politiei Legionare la Busteni &...

If You Read Nothing Else Today, Read This Report on Medical Marijuana Card Renewal
If You Read Nothing Else Today, Read This Report on Medical Marijuana Card Renewal You’ll not ...

Unanswered Issues With California Medical Marijuana Card Revealed
Unanswered Issues With California Medical Marijuana Card Revealed Keep in mind the cards are valid f...

Kids, Work and Luxury Safari Lodges in South Africa
Kids, Work and Luxury Safari Lodges in South Africa The culture of this nation can be rather impress...

Find Out Who is Talking About Where Are the Best Safaris in Africa and Why You Need to Be Worried
Find Out Who is Talking About Where Are the Best Safaris in Africa and Why You Need to Be Worried Du...