In denuntul lui Gheorghe Stefan in dosarul Ionel Arsene este mentionat redactorul sef al Romaniei Libere din 2013, care ar fi urmat sa primeasca bani pentru articole critice la adresa lui Culita Tarata / Dan Turturica neaga orice implicare | Mihai Tudose neaga ca va fi numit sef la Consiliul Concurentei (money.ro) | Germania: Partidul de extrema dreapta AfD obtine sefia comisiei pentru Buget din Bundestag | Castiga unul dintre cele trei albume de fotografie ROST. 12 Hotare oferite de fotograful Razvan Voiculescu | SUA: Doi copii morti si alti 12 raniti, dupa ce un coleg a deschis focul in scoala | Studiu: Si pisicile pot fi stangace sau dreptace | Antipoetul chilian Nicanor Parra a murit la 103 ani | Australian Open: Simona Halep vs Karolina Pliskova (LIVE Text dupa ora 06:00) | SUA: Trump va gazdui prima vizita de stat pentru omologul sau francez, Emmanuel Macron, in aprilie | Domeniile.ro nu mai sunt valabile pe viata din 2018/ Cat vei plati si cum poti evita riscul de a ramane fara domeniu | Surse: Sevil Shhaideh, in carti pentru postul de Secretar general al guvernului Dancila | VIDEO Sindromul Italia. Traumele cu care se intorc romancele plecate la munca in strainatate | Siria: SUA suspecteaza Rusia dupa presupusul atac cu gaz chimic in Ghouta de Est | Rex Tilleson va vizita Varsovia | 1.277.364 lei pentru medicamente in 2017 la Spital. Primarul Kovacs:,,unii tin medicamente si in dulap dar nu pot demonstra,, | Avem Plan de acoperire a riscurilor dar nu avem adaposturi in caz de necesitate | NATIONAL: Un subofiter MApN si-a ucis iubita intr-un salon de coafura | Review George Butunoiu: Nu va lasati pacaliti cu usurinta de vaporii lui Petcana! | Bacardi cumpara producatorul de tequila Patron Spirits pentru 5,1 miliarde dolari | PNL: Decizia CCR privind Legea 304/2004 ar fi trebuit luata dupa sesizarea Comisiei de la Venetia |
Portalul Ziarelor din Romania

Hramul Sfintei Mucenite Tatiana, asteptat cu bucurie la Craiova si Ciutura

Catedrala Mitropolitana ,,Sfan­tul Mare Mucenic Dimitrie" din Craiova se pregateste de praz­nicul Sfintei Mucenite Tatiana, ale carei sfinte moaste le adapos­teste. Sute de credinciosi din Ce­tatea Baniei sunt asteptati la rugaciune incepand din aceasta seara, cand se vor savarsi aici sluj­ba Vecerniei, Litia si Prive­gherea. Randuiala liturgica va fi insotita de traditionala procesiune in jurul sfantului locas, cu racla in care se afla moastele sfin­te, alaturi de capul si mana dreapta a Sfantului Ierarh Nifon si moastele Sfintilor Mucenici Serghie si Vah. Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie de maine va fi savarsita de Inaltpreasfintitul Parinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi.
Intre locasurile de inchinare ce poarta hramul sfintei mucenite se numara si biserica din Parohia Ciutura, Protoieria Craiova Nord, judetul Dolj. Aflata in vecinatatea orasul Craiova, la cativa kilometri distanta in directia Bucovat-Caraula, sfantul locas este asezat intr-un peisaj pitoresc, strajuit de lacul Fantanele, in localitatea doljeana Ciutura. Aici ziua Sfintei Tatiana Diaconita este primita de fiecare data cu multa bucurie de credinciosii de toate varstele. Ocrotitoare a bisericii celei noi, sfanta mucenita este si ocrotitoa­rea centrului de catehizare pentru elevii din localitate. In ziua praznuirii hramului, Sfanta Li­­turghie va fi savarsita de un sobor de preoti, in frunte cu pr. paroh Ionel Marcu. Dupa slujba, cre­din­ciosii sunt poftiti sa ia parte la traditionala agapa frateasca, organizata de consiliul parohial, in frunte cu preotul paroh.
Viata Parohiei Ciutura este strans legata de ocrotirea Sfintei Mucenite Tatiana. Aici, a fost ridicat nu demult un frumos complex parohial, care incadreaza frumos noul locas de inchinare, dotat cu: biblioteca, sala de sedinte, cancelarie parohiala si grup sanitar. Din anul 2014, Parohia Ciutura a fost integrata in proiectul ,,Alege scoala!". In acest demers a fost implicat la inceput preotul Barla­deanu, sprijinit de doamna Simona Coderie, cadru didactic de religie la scoala din localitate. Au fost selectati 25 de elevi cu risc de abandon scolar care participa saptamanal la lectiile de cate­heza. Mai mult, tinerii invatacei primesc din partea centrului rechizite scolare utile orelor de curs de la scoala. Biblioteca centrului cultural dispune de peste 500 de titluri din teologie, lite­ratura, filosofie si chiar manuale scolare pe care copiii din parohie le pot consulta gratuit in fiecare zi. Tot aici, credinciosii au luat parte la diverse cursuri de informare cu privire la prevenirea traficului de persoane umane, a dependentei de alcool sau droguri. SursaWhat Is So Fascinating About HowtoStartanArgumentativeEssay?
What Is So Fascinating About HowtoStartanArgumentativeEssay? The How to Start an Argumentative Essay...

Preotul Constantin Sarbu, un mare marturisitor crestin
M-au ars cu fierul rosu la talpi, mi-au smuls barba, m-au batut, dar le-am spus: ", le zicea parinte...

Familiaritatea du-hov-niceasca
,,Familiaritatea du-hov-niceasca" cu Fiul inseamna o unire cu Hristos prin Duhul, Care e o transpare...

LA INCEPUT DE CENTENAR 1918-2018
De multa vreme, as zice chiar prea multa, s-a strecurat in inimile noastre un virus: rusinea de a fi...

Sfantul Clement de Ancira; Sfantul Paulin de Nolla
Sfantul Clement de Ancira a vietuit in Galitia, in localitatea de la care si-a luat si numele –...


. Interviu cu arbitrul Alexandru Tudor
Arbitru de Divizia A din 1997 si pe lista FIFA din 2001, Alexandru Tudor e vestit in lumea fotbalulu...

Un batran frumos...
O marturie simpla si infiorata, poate nu exacta in toate detaliile ei, dar pretuind ca sincer apel c...

Sfantul Apostol Timotei; Sfantul Anastasie Persul
Sfantul Apostol Timotei s-a nascut din tata pagan elin si din mama de neam evreu. Originar din cetat...

Efectele miraculoase ale semnului crucii si rugaciunii
Oamenii de stiinta rusi au dovedit experimental proprietatile miraculoase ale semnului crucii si al ...

Unde va grabiti?
Evitati imbulzeala si vorbaria. Asa ne sfatuieste cel ce a trecut peste vami, direct in rai: avva Pe...