Nova Apaserv a inceput debransarile pentru clientii rau platnici: CATI botosaneni au fost ,,taiati" de la apa | Controale inopinate anuntate de inspectorii muncii: CINE este vizat | Comunicat PSD: Tamara Ciofu a prezentat demersurile realizate pentru reducerea mortalitatii infantile in cadrul dezbaterii organizate de Salvati Copiii Romania si Ministerul Sanatatii | CINCI consilieri locali chemati la Tribunal in procesul Uvertura Mall - Unul a refuzat sa depuna juramantul | Comunicat: Modificarea Codului Administrativ in privinta administratorului public, prioritate pentru Asociatia Administratorilor Publici din Romania | Sorinela Bitin va fi condusa maine pe ultimul drum... | ACUM! ACCIDENT rutier pe soseaua Bucuresti! (FOTO) | Giurgiuveanca, lovita pe trecerea de pietoni! (FOTO) | NOU in GIURGIU! O solutie ecologica pentru casa si masina ta! Eco Washing, spalatoria care vine la tine acasa! (FOTO) | IMAGINILE ZILEI: O fereastra a unui avion operat de Air India s-a desprins in timpul unui zbor cu turbulente | Razboiul de pe taramul gandirii | Dacia scoate din oferta pentru Duster motoarele de 1,2 litri TCE si 1,6 litri benzina | La Pitesti, Teatrul de vara, tot un pierde-vara | Abia plantati, puietii de brad din Trivale au fost mancati de gandaci! | Padurea Trivale s-a transformat in loc de picnic | Vinalcool Arges a iesit din insolventa | Printesa Maja von Hohenzollern, la spectacolul ,,Eduxanima" de la Pitesti | Caravana meseriilor poposeste poimaine la Mioveni | La pauza, Academica Clinceni-FC Arges 2-2. Argesul a condus de doua ori | Munteni Buzau relanseaza campionatul |
Portalul Ziarelor din Romania

Distinctii in semn de pretuire si recunostinta

Mai multi angajati ai Patriarhiei Romane (29 de persoane) si ai Arhiepiscopiei Bucurestilor (16 persoane) au primit ieri, 10 ianuarie 2018, din partea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Diploma omagiala si medalia dedicate anului 2017, ,,Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor si al pictorilor bisericesti". Aceste persoane au fost evidentiate de Patriarhul Romaniei in semn de apreciere si recunostinta pentru munca desfasurata in anul care s-a incheiat recent.
Evenimentul a avut loc in Sala ,,Europa Chris­­tiana" a Palatului Patriarhiei, in prezenta membrilor Permanentei Consiliului National Bisericesc. In cuvantul de invatatura, Parintele Patriarh Daniel a subliniat ca anul 2017 a fost un an bogat din punct de vedere spiritual, cultural si misionar. ,,Noi multumim celor care au lucrat cu bucurie si cu multa osteneala. S-au facut foarte multe lucrari de ordin administrativ, dar si de ordin cultural-misionar. Au fost tiparite o multime de carti, care au scos in evidenta atat Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor si al pictorilor bisericesti, cat si Anul comemorativ Justinian Patriarhul si al aparatorilor Ortodoxiei in timpul comunismului", a evidentiat Preafericitul Parinte Patriarh Daniel. In continuare, Preafericirea Sa a anuntat ca aceeasi diploma cu medalie va fi oferita mai multor credinciosi ortodocsi care nu lucreaza in institutiile bisericesti, ci in alte institutii din societate. ,,Am intrat intr-un an nou si intr-o tematica noua, Anul omagial al unitatii de credinta si de neam si Anul comemorativ al fauritorilor Marii Uniri din 1918, de aceea am inceput deja pregatiri pentru acest an", a precizat Patriarhul Romaniei. Intaistatatorul Bisericii noastre a mai subliniat ca tematica oricarui an omagial si comemorativ reprezinta ,,o mare sansa a bucuriei si a binecuvantarii. Singura adevarata bucurie este bucuria rodirii, bucuria roadelor, obtinute prin munca cinstita, prin multa staruinta, imbinate cu mul­ta credinta si multa ruga­ciune. De aceea noi ne consideram bine­cuvantati de Dumnezeu cand lucram pentru Biserica lui Hristos si pentru binele poporului roman". SursaTinerii s-au intalnit in Iasi la ,,Festivalul bucuriei"
Biblioteca Centrala Universitara din Iasi a gazduit duminica, 22 aprilie 2018, editia a III-a a fest...

Hramul Bisericii ,,Sf. M. Mc. Gheorghe" din Harlau
Ieri a fost zi de mare sarbatoare la Harlau. Hramul Bisericii ,,Sf. M. Mc. Gheorghe" din Harlau, cti...

Manastirea Voronet si-a cinstit ocrotitorul
Pelerinii au participat ieri, 23 aprilie 2018, in numar mare la hramul Bisericii ,,Sfantul Mare Muce...

Mila nu trebuie confundata cu pomana
Mila, mai intai, nu trebuie confundata cu milostenia, cu pomana (despre care se face vorbit in feric...

Insetati de binecuvantari
Doar repetitia rugaciunii nu malignizeaza adevarul. O spui iar si iar si sufletul incepe sa zboare i...


ALCHIMIA INVIERILOR NOASTRE
De multe ori, atunci cand facem ceva pentru Domnul, asteptam o recompensa. Cei mai trupesti vor lucr...

Manastirea Copou din Iasi aniverseaza 380 de ani de atestare documentara
Biserica Ortodoxa va sarbatori pe 22 aprilie 2018 Duminica Mironositelor. Manastirea Copou din Iasi ...

Lansari la ,,Gaudeamus"
Targul de carte ,,Gaudeamus" Cluj-Napoca, editia a XIX-a se desfasoara in perioada 18-22 aprilie, in...

IDENTITATE
Prof.Traian D. Lazar Ca ,,locuitor" al arhivelor statului si ale diverselor institutii, am constatat...

Conferinta cu tema ,,Cinstirea Sfintelor Moaste", la Botosani
In cadrul Serilor catehetice ,,Parintele Cleopa Ilie", la Protopopiatul Botosani, in sala de festivi...