TRAGEDIE in Mediterana: 11 migranti au murit, iar alte sute de persoane au fost recuperate din mare | Anunt important pentru toti fumatorii: Ce se intampla in corp la doar opt ore dupa ce renunti la tutun | Aparitie-surpriza a lui Florian Coldea: Unde a fost fotografiat generalul (r) SRI (FOTO) | Ludovic Orban anunta atacul decisiv la Guvernul Dancila: 'Cand sansele vor fi cele mai mari...' | S-au stabilit partidele care pot candida la anticipatele din Turcia. Erdogan are noi rivali puternici | DEZVALUIRE de senzatie: Protocol semnat de Laura Codruta Kovesi si Gabriel Oprea | CFR Cluj a ratat sansa de a egala FCSB: Pas gresit facut de elevii lui Dan Petrescu la Iasi | Acuzatii grave ale patronului Cris-Tim: 'Nu mai avem loc la raft!' | Presedinta ICCJ rupe tacerea: Informatia care arunca in aer scandalul protocoalelor secrete | Sefa ICCJ, despre 'lista neagra' a Comisei Europene: 'Recunosc ca m-a surprins'/ Ce masuri a dispus | Emmanuel Macron: Vladimir Putin este un om foarte puternic | Se intampla in Romania: Cel mai lung lant de cititori din lume. Toti au citit din romanul unui cunoscut scriitor roman. Cati cititori au participat | Destinatiile alese de romani pentru minivacanta de 1 Mai - preturi si facilitati | Cel putin 11 imigranti au murit dupa ce ambarcatiunea in care se aflau s-a scufundat in Marea Mediterana | BOMBA! Controversat om de afaceri iesean, acuzat ca a falimentat una dintre cele mai mari ferme de stat din judetul Iasi | Nimeni nu se astepta la asta! Decizie fierbinte la Curtea de Apel! Lovitura SOC, primita de un medic renumit din Iasi! Si alti doctori sunt vizati | ZEXE... de Octavian BOUR | Realizarile care nu s-au realizat inca | Semnal de alarma tras de deputatul Cristina Burciu | RAMNICU VALCEA: Reabilitarea maternitatii necesita fonduri de 25 milioane euro |
Portalul Ziarelor din Romania

Daruri pentru trup si pentru suflet

Arhiepiscopia Ramnicului a gazduit in aceasta sapta­mana mai multe activitati catehetice filantropice. Cu binecuvantarea Inaltprea­sfintitului Parinte Arhiepiscop Varsanufie, reprezentantii Sectorului social-filantropic au cercetat mai multe familii sarace si au impartit haine si alimente. Este deja o traditie ca la inceput de an Sectorul social-filantro­pic al Arhiepiscopiei Ramnicului sa organizeze activi­tati de sustinere a familiilor sarace din parohiile ramnicene. Au fost organizate de asemenea o serie de activitati catehetice la care au luat parte tinerii din pa­rohiile: Horezu I, Slavesti, Dobri­ceni, Zatreni, Ursi si Bodesti I.
Daruri pentru familiile sarace din Parohia Colonie Nuci
Din incredintarea IPS Parinte Arhiepiscop Varsanufie, arhid. Codrut Dumitru Scurtu, consilier social in cadrul Arhiepiscopiei Ramnicului, impreuna cu parin­tele protoiereu Nicolae Proteasa, pr. Nicolae Dorin Buda, inspectorul Biroului de catehizare a rro­milor, si parintele Constantin Dragomir au oferit alimente unor familii aflate in situatii de risc social din Parohia Colonie Nuci. Date fiind situatiile materiale precare, familiile sunt ajutate periodic cu articole de imbraca­minte si igiena, rechizite scolare si alimente. Ajutorul oferit este necesar pentru depasirea perioadei de iarna, pentru sustine­rea elevilor in scoala si prevenirea abandonului scolar, dar si pentru sustinerea integrarii sociale a acestora.
Activitati catehetice cu tinerii in Protopopiatul Horezu
Inceputul de an a adus si pri­me­le activitati catehetice din Ar­hi­episcopia Ramnicului. Ala­turi de preotii coordonatori, tineri din parohiile din Protopopiatul Hore­zu au aflat mai multe despre specificul liturgic si traditiile ortodoxe stramosesti inchinate sfinte­lor sarbatori de iarna. ,,Noul an a inceput in protopo­piatul nostru cu o serie de activitati catehetice, dedi­cate tinerilor pe care ii avem in grija la parohiile noastre. Cateheza inseamna im­par­tasirea inva­taturii crestine prin procesul de invatare. Implinind aceasta po­run­ca dumne­zeiasca, insisi Apostolii au fost primii care au promovat-o.
Prin Cuvant, toate au fost facute de Dumnezeu. Tot prin Cuvant, propovaduit de Sfintii Apostoli si transmis prin traditie episcopilor, preotilor, se arata o misi­une care are scopul de a impartasi invatatura crestina atat colectiv, cat si individual. Prin aceasta ca­tehizare indivi­duala se intareste ceea ce individul a putut afla prin invatatura de obste, prin catehi­za­rea multi­milor, lucru absolut necesar, pentru ca, in felul acesta, cunostin­tele pe care le primesc credin­ciosii prin catehizarea indi­vi­duala se intaresc, se verifica, ase­­manandu-se acest proces cu principiile si continutul orei de religie din scoala", a spus pr. protoiereu Mihai Cartan. SursaMila nu trebuie confundata cu pomana
Mila, mai intai, nu trebuie confundata cu milostenia, cu pomana (despre care se face vorbit in feric...

Insetati de binecuvantari
Doar repetitia rugaciunii nu malignizeaza adevarul. O spui iar si iar si sufletul incepe sa zboare i...

ALCHIMIA INVIERILOR NOASTRE
De multe ori, atunci cand facem ceva pentru Domnul, asteptam o recompensa. Cei mai trupesti vor lucr...

Manastirea Copou din Iasi aniverseaza 380 de ani de atestare documentara
Biserica Ortodoxa va sarbatori pe 22 aprilie 2018 Duminica Mironositelor. Manastirea Copou din Iasi ...

Lansari la ,,Gaudeamus"
Targul de carte ,,Gaudeamus" Cluj-Napoca, editia a XIX-a se desfasoara in perioada 18-22 aprilie, in...


IDENTITATE
Prof.Traian D. Lazar Ca ,,locuitor" al arhivelor statului si ale diverselor institutii, am constatat...

Conferinta cu tema ,,Cinstirea Sfintelor Moaste", la Botosani
In cadrul Serilor catehetice ,,Parintele Cleopa Ilie", la Protopopiatul Botosani, in sala de festivi...

Rescript #20 (Jurnal efemer)
Ne urcam in avion si ne gandim la vacanta, dar uitam sa ne facem o cruce. Ne uitam la televizor si r...

Mii de oameni s-au rugat impreuna la Andrieseni
In altarul de vara al Parohiei Andrieseni, din Protopopiatul Iasi 1, s-a oficiat duminica, 15 aprili...

MARTURII VII DESPRE AVVA GHELASIE GHEORGHE
Parintele Ghelasie era un parinte de o mare asceza. Eu, cand il vedeam asa slab, ii spuneam: ,,Mai m...