Armata israeliana construieste un zid subteran in jurul Fasiei Gaza | Cautat cu cainii de salvare, gasit fara suflare in albia unui parau | O urbe fara destin | Scapi de-un fast-food, dai de doua! | Pitesteanca Gabriela Zoana, in Parlamentul European | Vremea rea a facut prapad si in Arges | Tanar mort in Mercedesul facut zob | In dosarul ANRP, Theodor Nicolescu ar putea scapa de acuzatiile de coruptie | Inca un jucator in probe la FC Arges | Danut Bica: ,,Anul 2018 a inceput catastrofal!" | Atentie la telefoane si portofele: Politistii au prins doi hoti care ,,vanau" in localuri si pe terasele barurilor | Presedintele Pasztor Sandor despre bugetul Consiliului Judetean Bihor pe anul 2018: "Este foarte strans..." | Victorie: Dragnea! Abia numit la sefia ANRM, in ciuda presedintelui PSD, oradeanul Sorin Gal a fost schimbat | Atentie la cifre! Contrar laudaroseniei guvernantilor, in Bihor anul trecut a scazut numarul de angajati | Urmarile furtunii. Situatia de la ora 16.00 | Putine evenimente rutiere inregistrate la Politie | Interventia din judetul Bacau. Situatia de la ora 18.00 | Dragnea, de acord cu Firea in privinta modului in care a votat PNL proiectul pentru Spitalul Metropolitan | Mesaj dur din partea ALDE cu privire la Dancila: Avem mai putine convingeri si mai multe asteptari | Eveniment cultural de exceptie la Resita - Concert cameral cu arii din opere si pian |
Portalul Ziarelor din Romania

Crestere semnificativa a tranzactiilor online in Romania

Valoarea cumparaturilor online consemnata in anul 2017, in Romania, a fost de 2,8 miliarde de euro, mai mult cu peste 40% fata de cifrele din anul precedent, cresterea fiind una dintre cele mai mari de la nivelul Uniunii Europene (UE). Pe de alta parte, cumparaturile online ar fi mai sigure daca utilizatorii de internet si-ar lua mai multe masuri de siguranta in privinta parolelor de acces, un studiu de specialitate relevand ca 51% din acestia pastreaza parolele de acces la diferite conturi personale in locuri nesigure.
La nivel national, in mediul urban, in 2017, 44% din utilizatorii de internet din mediul urban au facut cumparaturi online cel putin o data pe luna, reiese din cercetarea de piata intocmita de iSense Solutions impreuna cu GpeC, cea mai mare comunitate a magazinelor online din Romania.
In ceea ce priveste numarul de magazine online existent in Romania, acesta a crescut semnificativ de la 5.000, in 2016, la peste 7.000, anul trecut.
Topul principalelor categorii de produse vandute online in 2017 este, in ordine: produsele din gama Electro-IT&C (ex.: PC si componente PC, notebooks, tablete, telefoane mobile, electronice si electrocasnice etc.), produsele de tip Fashion & Beauty (imbracaminte, incaltaminte, accesorii, cosmetice, parfumuri, ceasuri etc.), produsele pentru casa si decoratiuni, cartile, precum si produsele destinate copiilor (de la jucarii pana la articole pentru copii de tip carucioare, vestimentatie, consumabile etc.).
De asemenea, un cumparator online a facut, in medie, 8,7 achizitii in decursul lui 2017, in crestere fata de anul anterior, cand media era de 8,4 achizitii, dar si fata de 2015, cand cifra se situa la 8,2 achizitii/an.
Potrivit sursei citate, suma de 2,8 miliarde de euro cheltuita online in 2017 face referire strict la produsele fizice (tangibile) care au fost comandate online. Aceasta inseamna ca romanii au cheltuit, in medie, 7,67 milioane de euro in fiecare zi din an pentru cumparaturi prin internet.
Cat priveste metoda de plata preferata a romanilor, rambursul conduce intr-o proportie covarsitoare (circa 85%), insa procentajul platilor online prin card a crescut semnificativ de la aproximativ 8%, in 2016, la 12-14%, in 2017.
Estimarile principalilor procesatori arata ca volumul total al platilor online prin card a depasit, anul trecut, pragul de 1,1 miliarde de euro, fata de cele 745 milioane de euro, inregistrate cu un an in urma, reiese din datele RomCard.
Pe de alta parte, romanii au probleme in a-si proteja parolele de acces si datele personale in mediul online. Mai mult de jumatate din utilizatorii de internet (51%) pastreaza parolele de acces la diferite conturi personale in locuri nesigure, iar un sfert din acestia le noteaza intr-un carnetel, reiese dintr-un studiu de specialitate intocmit de Kaspersky Lab.
Conform cercetarii, 63% din respondenti au spus ca pentru conturile de online banking este nevoie de parole puternice, iar 42% au mentionat aplicatiile de plata, inclusiv portofelele electronice. In ceea ce priveste controlul si pastrarea propriilor parole de acces, doua din trei persoane (38%) sustin ca nu le pot recupera repede.
Totodata, 10% din totalul utilizatorilor de internet folosesc aceeasi parola pentru toate conturile, ceea ce, spun ei, ii scuteste de grija ca vor uita vreo parola. Specialistii sustin, insa, ca aceasta reprezinta o decizie neinspirata, deoarece un infractor cibernetic poate intra in posesia parolei unice si ulterior sa aiba acces peste tot. Astfel, 17% din utilizatorii chestionati recunosc faptul ca s-au confruntat cu amenintarea de a li se sparge un cont online sau chiar li s-a spart unul, in ultimele 12 luni. SursaIf You Read Nothing Else Today, Read This Report on Medical Marijuana Card Renewal
If You Read Nothing Else Today, Read This Report on Medical Marijuana Card Renewal You’ll not ...

Unanswered Issues With California Medical Marijuana Card Revealed
Unanswered Issues With California Medical Marijuana Card Revealed Keep in mind the cards are valid f...

Kids, Work and Luxury Safari Lodges in South Africa
Kids, Work and Luxury Safari Lodges in South Africa The culture of this nation can be rather impress...

Find Out Who is Talking About Where Are the Best Safaris in Africa and Why You Need to Be Worried
Find Out Who is Talking About Where Are the Best Safaris in Africa and Why You Need to Be Worried Du...

Rugaciunea - Dor fierbinte dupa Dumnezeu
Omul este o fiinta care se roaga. Atat timp cat omul va fi om, rugaciunea nu va disparea de pe paman...


Cea mai importanta este credinta
Cel mai important lucru in lumea in care traim este sa se tina cont de existenta lui Dumnezeu si de ...

Smerenia la Maxim
Nu este vorba despre ,,noua perla" de la Stuttgart, nici despre nivelul nostru ,,minim" (de avarie),...

Sfintii Atanasie si Chiril
Sfintii Atanasie si Chiril au luptat impotriva a doua dintre cele mai mari erezii: arianismul si nes...

Din Ohio la Oasa
Cu toate ca vine de departe, parintele Sava a ales calea cea mai scurta spre cer: ascultarea. Desi a...

Sarbatoarea Sfantului Antonie cel Mare de arhim. Ioil Konstantaros
Binecuvantati frati, doua mari figuri cinsteste si sarbatoreste Biserica noastra duminica. Doi oamen...