Sfantul Grigorie Teologul | Fiscul spaniol intentioneaza sa o dea in judecata pe Shakira pentru frauda de zeci de milioane de euro | Fostul presedinte ASF Dan Radu Rusanu cere statului roman despagubiri in valoare de 6,5 milioane de lei pentru perioada n care a fost arestat | VIDEO Distractie la maxim pe partia de la Valiug de Ziua mondiala a zapezii | Cabinetul Presedintelui CJ Neamt intra in reevaluare! Primul val: 3 pleaca in cateva saptamani! | Rusofobia Occidentului este mai grava decat pe durata Razboiului Rece, sustine ministrul rus de Externe | Paul Ryan: Camera Reprezentantilor sustine finantarea pe termen scurt a Guvernului american | Guvernul Ungariei a intocmit o lista cu organizatiile care promoveaza migratia ilegala | Anuntul SN Nuclearelectrica SA privind Unitatea 2 a CNE Cernavoda | Scandalul de la Spitalul "Sf. Maria" continua! Acuzatii incredibile au fost aduse conducerii. S-a lasat cu amenintari si injuraturi | Exclusiv! Un JANDARM din Iasi s-a urcat beat la volan si a provocat un accident rutier! Si-a facut masina praf si are de dat explicatii in fata legii! | Mahmud Abbas va cere Uniunii Europene sa recunoasca statul palestinian | Legile retrocedarii - un ghimpe otravit pentru Romania | SUFLET DIN SUFLETUL NEAMULUI MEU, cu Dorel Visan | ANAF: Gradul de conformare voluntara la plata a crescut la peste 85% in 2017 | Anuntul SN Nuclearelectrica SA privind Unitatea 2 a CNE Cernavoda | Firea, despre o posibila candidatura a sa la prezidentiale: Nu renunt la mandatul de edil chiar daca imi cere partidul | Gabriela Firea explica cine este Viorica Dancila, premierul desmnat: Eu cred ca va #rezista | Republica Moldova intentioneaza sa angajeze o companie care sa estimeze pagubele ocupatiei ruse in Transnistria | De vis! Sotia carui politician are cea mai scumpa POSETA din Romania? |
Portalul Ziarelor din Romania

Activitati sociale in Arhiepiscopia Ramnicului

Sectorul social al Arhiepiscopiei Ramnicului a organizat in aceasta saptamana o serie de vizite in comunitatile sarace din parohiile valcene. Astfel, din incredintarea Inaltprea­sfin­titului Parinte Arhiepiscop Varsanufie, chiriarhul locului, o echipa de la Centrul eparhial, coordonata de arhid. Codrut Scurtu, i-a vizitat pe beneficiarii Centrului de plasament ,,Ana" din Ramnicu Valcea. ,,Ne propunem in primul rand sa-i incredintam pe tinerii din aceste centre de disponibilitatea noastra de a-i sprijini in formarea intelectuala si morala printr-o serie de proiecte educationale si filantropice pe care dorim sa le desfasuram in acest an", a subliniat arhid. Codrut Dumitru Scurtu, consilier social in cadrul Arhiepiscopiei Ramnicului.
De asemenea, in Parohia Babeni III au fost oferite alimente familiilor din comunitate aflate in situatii de risc social. ,,In perioada de iarna, provocarile pentru aceste familii sunt mai mari, datorandu-se de multe ori lipsei incalzirii corespunzatoare a spatiilor de locuit, lipsei alimen­tatiei sau imbracamintei corespunzatoare. In cadrul acestei activitati filantropice au fost sprijinite 16 familii si ne propunem sa ajutam si alte persoane din comunitate", a precizat pr. Ion Ditoiu.
La randul sau, pr. Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Biroului eparhial de catehizare a rromilor, a organizat in 10 ianuarie o actiune prin care au daruit alimente familiilor de rromi cu situatie financiara precara din localitatea Lungesti.
,,Activitatile noastre in aceste comunitati au deopotriva caracter catehetic si filantropic. In cadrul proiectelor desfasurate, incercam sa sprijinim aceste comunitati atat in intelegerea beneficiilor educatiei pentru dezvoltarea comunitatii, cat si a deprinderii unor comportamente sanogene, importanta pelerinajului pentru formarea intelectuala si spirituala a tinerilor", a subliniat pr. Nicolae Dorin Buda. SursaSfantul Apostol Timotei; Sfantul Anastasie Persul
Sfantul Apostol Timotei s-a nascut din tata pagan elin si din mama de neam evreu. Originar din cetat...

Efectele miraculoase ale semnului crucii si rugaciunii
Oamenii de stiinta rusi au dovedit experimental proprietatile miraculoase ale semnului crucii si al ...

Unde va grabiti?
Evitati imbulzeala si vorbaria. Asa ne sfatuieste cel ce a trecut peste vami, direct in rai: avva Pe...

Athoniada, cea mai renumita scoala aghiorita
In vecinatatea manastirii Vatopedi se afla si ruinile vechii Academii Athonite, cea mai renumita sco...

Icoana sangeranda a Maicii Domnului din Log
Icoana Maicii Domnului Kazanskaia il insoteste pe credincios, in Rusia, pe intreg parcursul vietii. ...


Sfantul Maxim Marturisitorul - om al vietii in Dumnezeu
Sfantul Maxim Marturisitorul (580-662), teolog si scriitor mistic ortodox. S-a nascut in jurul anulu...

Biblii sunt, lipsesc cititorii
Da, acum sunt multe Biblii, numai ca ne intristeaza putinatatea cititorilor, desi o buna parte a ace...

Copiii - tomberon
De vreo cativa ani incoace, Scoala romaneasca pe langa atributiile ei de formare si dezvoltare a per...

Despre fericire
Nu cu mult timp in urma, auzeam vorbindu-se la radio despre un sondaj in legatura cu fericirea oamen...

Sfantul Eftimie cel Mare
Sfantul Eftimie cel Mare a trait in secolul al IV lea, pe vremea imparatului Gratian. S-a nascut in ...