Cum a actionat Primaria Ploiesti pentru combaterea poleiului | Barbatul acuzat de viol la Carei era chiar instalatorul centrului de copii. A fost concediat | Centre de permanenta in judetul Satu Mare. Adrese si numere de telefon | Prezentarea multimedia ,,159 de ani de la Unirea Principatelor Romane - un pilon de baza in desavarsirea Marii Uniri" la Castelul din Carei | Aritmetica si gramatica protestelor | "Am voit sa aratam lumii ceea ce toata tara doreste". Unirea mica - juramantul lui Cuza si discursul lui Kogalniceanu | Povestea unei persoane oneste intr-o lume corupta | Cum putem ajuta copiii din centre de plasament sa devina adultii responsabili si independenti de maine | A renuntat la o cariera in banking pentru a face evaluari. Povestea unui business pornit de la zero | Romania a pierdut 9 locuri in topul global al competitivitatii talentelor | Managerii din Romania care alearga sau inoata pentru a-i ajuta pe altii | Premiile OSCAR 2018: Lista nominalizarilor la cea de-a 90-a editie | Cultura, cel mai bun ambasador al Romaniei | Romania reala si Romania de pe Facebook | Despre secretare si soferi | Malin Bot: Am decis sa cer 1 milion de euro daune Jandarmeriei. Plangerile depuse la Parchetul Militar | TEXTE INTEGRALE | Pe banii contribuabililor, DGASPC pierde procese pe banda rulanta! | Dragnea si partidul i-au schimbat coafura lui Dancila. Cum arata acum viitorul prim-ministru | Jandarmul bataus a incurcat-o. Dosar penal pentru savarsirea infractiunii de purtare abuziva | Verdict al CCR pe legile Justitiei. Judecatorii au respins o parte dintre prevederile adoptate de PSD si ALDE |
Portalul Ziarelor din Romania

Actiuni pentru cazurile sociale din mediul rural

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Nationale au con­ti­nuat seria actiunilor social-filantropice, cele mai recente fiind dedicate persoanelor cu posibilitati financiare reduse sau per­soa­nelor varstnice singure, din doua sate ale comunei Jugureni, dar si din localitatea Gradistea, toate din judetul Prahova. Pe langa ajutoarele materiale, prezenta volunta­rilor a fost una datatoare de bucurie si speranta.
Activitatile social-filantropice ale voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului au continuat in luna ianuarie cu oferirea unor pachete alimentare de baza persoanelor cu posibilitati financiare reduse din satele Jugureni si Marginea Padurii, din comuna Jugureni, judetul Prahova. Pentru aceste persoane, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului au pregatit peste 100 de pachete cu produse alimentare de baza, oferite de ALDIS SRL, iar actiunea a avut loc dupa slujba Botezului Domnului.
,,Pastorim o parohie destul de imbatranita, dar cu persoane care vin cu drag la biserica atat timp cat pot. Daca in 2014 era considerata cea mai saraca comuna din Prahova, in 2018 am ramas din pacate tot la stadiul acesta. Pe langa aceasta situatie care nu ne bucura, ne confruntam si cu faptul ca suntem din ce in ce mai putini. Aceasta comuna este cea mai mica localitate din judetul Prahova ca numar de locuitori, in jur de 600 de persoane, chiar mai putin, dar asta nu inseamna ca nu mergem mai departe cu speranta in Bunul Dumnezeu, Care, iata, ne face surprize. Comunitatea aceasta este unita si Dumnezeu ne este aproape si ne ajuta de fiecare data. Copiii sunt o raritate in comuna Jugureni, din cele trei sate ale comunei noastre mai avem la scoala 42 de copii. Aceasta se datoreaza si autoritatilor locale, domnul primar s-a zbatut pentru a mentine scoala deschisa. Fiind si lipsa locurilor de munca aici, in zona, cei tineri s-au indreptat catre oras si si-au gasit acolo un tel, un drum in viata. Copiii vin la slujbe si mai ales in aceasta perioada in care ne gasim acum, dar si in timpul anului vin foarte multi, se spovedesc, se impartasesc. Chiar daca sunt putini, exista aceasta legatura intre Biserica si Scoala", a spus preotul Petre Laurentiu Nut, de la parohiile Jugureni si Marginea Padurii.
,,Suntem o mana de oameni, batrani mai multi si nu avem putinta. Cu pensia noastra micuta ajutam asa cum se poate la biserica, ca e casa noastra si trebuie sa avem grija de ea. Ca daca nu avem, unde sa ne ducem? Tineret nu mai vine, asteptam sa mai vina de la oras si sa se localizeze aici ca sa fim mai multi. Dar ei sunt precum cocorii, pleaca si vin primavara", a spus un enorias al Parohiei Jugureni.
Daruri si in Parohia Gradistea
Daruri similare au fost oferite mai multor familii, cazuri sociale, din localitatea Gradistea, judetul Prahova. ,,Cazurile sociale, precum familii monoparentale, cu multi copii sau persoane cu probleme serioase de sanatate si venituri economice modeste, au fost selectate de pr. paroh Alexandru Popescu, de la Parohia Gradistea, care cunoaste foarte bine situatia sociala a comunitatii. Cazul unei fetite, care de la o varsta frageda este nevazatoare si orfana, a atras atentia voluntarilor in mod deosebit. De altfel, acestia au promis sa o ajute cu tot ce va fi necesar pentru ca ea sa isi continue fara probleme studiile la o scoala speciala din Bucuresti. Prin acest gest am vrut sa aducem putina bucurie, sa aducem zambetul pe fetele acestor batrani, poate chiar uitati de cei dragi. Cu siguranta vom mai repeta astfel de activitati. Cat de curand vom incepe sa desfasuram din nou campania , si multe alte campanii. Cu ocazia acestor campanii aflam de cazurile mai speciale din aceste comunitati si venim in sprijinul lor", a explicat Danut Viorel Pruna, coordonatorul grupului de voluntari al Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului. SursaPreotul Constantin Sarbu, un mare marturisitor crestin
M-au ars cu fierul rosu la talpi, mi-au smuls barba, m-au batut, dar le-am spus: ", le zicea parinte...

Familiaritatea du-hov-niceasca
,,Familiaritatea du-hov-niceasca" cu Fiul inseamna o unire cu Hristos prin Duhul, Care e o transpare...

LA INCEPUT DE CENTENAR 1918-2018
De multa vreme, as zice chiar prea multa, s-a strecurat in inimile noastre un virus: rusinea de a fi...

Sfantul Clement de Ancira; Sfantul Paulin de Nolla
Sfantul Clement de Ancira a vietuit in Galitia, in localitatea de la care si-a luat si numele –...

. Interviu cu arbitrul Alexandru Tudor
Arbitru de Divizia A din 1997 si pe lista FIFA din 2001, Alexandru Tudor e vestit in lumea fotbalulu...


Un batran frumos...
O marturie simpla si infiorata, poate nu exacta in toate detaliile ei, dar pretuind ca sincer apel c...

Sfantul Apostol Timotei; Sfantul Anastasie Persul
Sfantul Apostol Timotei s-a nascut din tata pagan elin si din mama de neam evreu. Originar din cetat...

Efectele miraculoase ale semnului crucii si rugaciunii
Oamenii de stiinta rusi au dovedit experimental proprietatile miraculoase ale semnului crucii si al ...

Unde va grabiti?
Evitati imbulzeala si vorbaria. Asa ne sfatuieste cel ce a trecut peste vami, direct in rai: avva Pe...

Athoniada, cea mai renumita scoala aghiorita
In vecinatatea manastirii Vatopedi se afla si ruinile vechii Academii Athonite, cea mai renumita sco...